Agromek har for første gang tilført messen en række non-kommercielle tiltag, som Student Challenge, Agromania og besøg af skoleelever hos Dansk Dansk Maskinforhandlerforening, hvor 500 skoleelever har besøgt standen og fået rundvisning og foredrag af maskinlærlinge.

- Vi har fået stor ros for vores nye tiltag. Det er et forsøg på, at prøve at fortælle de unge og den kommende arbejdskraft, at landbruget er en spændende branche. Det er en måde at skabe opmærksom om branchen, for alle i landbruget står med de samme udfordringer med at skaffe arbejdskraft, fortæller formand Sten Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det løft har vi fået meget ros for hele vejen rundt og er selv ret stolte af, fortæller direktøren, der har et mål om, at Agromek skal være mere end en købsmesse.

Støtte op om branchen

Sten Andersen henviser til sin åbningstale på messens første dag. Her sagde formanden: landmænd altid tror på fremtiden.

- Det har jeg fået bekræftet. Alle på Agromek vil opleve noget og købe noget.

Hvis man spørger ind til planerne for næste Agromek om to år, er direktøren overbevist om at tiltagene med non-kommercielle oplevelser og arrangementer vil fortsætte i 2020.

- Det er vores opgave at tiltrække relevante grupper hele vejen rundt om landbruget, men vi skal stadig være målrettede, i det vi gør. Vores rolle er, at støtte op om de brancher, der ligger lige rundt om agroindustrien og landbruget, siger formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agromek i 2020

Formanden tror fuldt og fast på at Agromek har en fremtid.

- Det personlige møde går aldrig af mode. Agromek er det personlige møde mellem industrien, leverandørerne og landbruget, og det vil vi fortsætte med at være vært for, siger Sten Andersen.

Formanden anerkender, at besøgstallene er svagt faldende i forhold til 2016, men forklarer det med udviklingen i landbruget.

- Vi har bedt Landbrug og Fødevare lave nogle beregninger for os, og de viser, at antallet af bedrifter er faldet med 2.000 siden 2016. Hvis vi går ud fra, at en indehaver og driftleder fra hver bedrift plejer at besøge messen, så er der tale om 4.000 besøgende, som vi mangler på den konto, siger Sten Andersen.

- Men, det vigtigste er ikke kvantiteten, men kvaliteten af vores gæster, siger formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvert år udsender arrangørerne et spørgeskema ud til udstillerne, og tilbagemeldingerne er altid positive, fortæller Sten Andersen.