Solitair 12 er ikke en nyhed fra tyske Lemken. Faktisk har den 12 meter såmaskine over 20 år på markedet, men nu opdateret Lemken såmaskinen til renæssance på blandt andet det danske marked. Det bliver nemligt muligt, at få maskinen som en kombimaskine med mulighed for både placering af korn og gødning.

- Der er mere og mere fokus på arbejdsbredde, og det har faktisk gjort, at interessen for Lemken Solitair 12 er stigende, og derfor er det glædeligt, at vi nu har mulighed for at kunne levere maskinen med gødningsplacering, fortæller Nis Peter Albrechtsen salgschef for Lemken Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Borgeby Fältdagar kunne han vise både en otte og en 12 meter version på Lemkens stand, og der var desuden mulighed, for at se den 12 meter version i arbejde.

- Man skal blandt andet bemærke den forholdsvis lille traktor, som er spændt foran såmaskinen, påpeger han og hentyder til den Claas Arion 660, som kørte med såmaskinen under Borgeby Fältdagar. Faktisk har der været en Fendt 714 spændt foran maskinen under demonstrationer i foråret i Sverige.

- Effektbehovet er ikke ret stort for såmaskinen, da der blot er tale om en såmaskine, uden jordbearbejdning, fortæller Nis Peter Albrechtsen.

Spændende for økologer

Nis Peter Albrechtsen fremhæver såmaskinen, som spændende for økologer, som er på udkig efter en såmaskine, hvor der også er mulighed for efterfølgende radrensning.

- Skærafstanden er 12,5 centimer, og ved at fjerne hver anden såskær bliver afstanden mellem kornet på 25 centimeter, hvilket passer perfekt til mange radrensere til korn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fremhæver desuden muligheden for sektionskontrol på såmaskinen, hvor den automatisk lukker af i sektioner af 1,5 meter ved kilekørsel og lignende.