Abonnementsartikel

Tørken rammer også Bornholm, der dog håber på det bedste majsår.

Det er katastrofalt.

Så kort kan dette års høstudbytte beskrives, hvis man spørger Thomas Bay Jensen, direktør for Bornholms Landbrug & Fødevarer, i forhold til dette års høst. Det ser ud til at være byghøsten, der bliver hårdest ramt af tørken, der fortsat ligger tungt over Bornholm.

Det skriver Bornholms Tidende.

- Der er selvfølgelig en bekymret stemning. Vi kommer til at miste udbytte, og på visse afgrøder vil resultatet være betydeligt ringere end sidste år. Andre vil blive knap så hårdt ramt, siger Thomas Bay Jensen til Bornhoms Tidennde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bedste majsår

Mens især vårbyggen og andre vårafgrøder kommer til at opleve et meget dårligt år, kommer eksempelvis majsen efter alt at dømme fornuftigt ud af 2018, lyder vurderingen fra landbruget. Det kan måske ende med det bedste majsår nogensinde, forudser planterådgiver Ole Harild.

Grundet det våde efterår har flere end normalt byg, og de bliver nu dobbelt ramt,ifølge planterådgiveren.

- Det er tørt derude, og vårafgrøderne har lidt stor - måske meget stor - skade. Men jeg tror fortsat på, at der er mange, der kan få noget fornuftigt ud af det, siger han og fortæller, at man måske kan høste 80 procent af normalen, hvis man har sået tidligt og "båret sig fornuftigt ad", herunder at få pløjet ordentligt og passet godt på sine ting.