Erhvervsminister Brian Mikkelsen modtog fredag d. 6. april en afrapportering fra Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme. Udvalget blev nedsat i juni 2017 med det formål at udvikle en sammenhængende ambitiøs model for et mere fokuseret og fremtidssikret erhvervsfremmesystem. Regeringen vil nu se nærmere på udvalgets anbefalinger.

- Jeg vil gerne takke udvalget herunder formand Claus Juhl for at levere et sæt anbefalinger, der med udgangspunkt i virksomhedernes behov viser en vej til et mere enkelt og effektivt erhvervsfremmesystem. Anbefalingerne giver et godt grundlag for, at regeringen kan indlede politiske drøftelser om en ambitiøs forenkling af erhvervsfremmesystemet til gavn for de danske virksomheder, udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvalget kommer med 26 anbefalinger under overskrifterne:

En fælles strategi og bestyrelse for hele den decentrale indsats

En digital platform og nye Erhvervshuse giver bred adgang til vejledning af høj kvalitet

Kræfterne skal samles i færre, landsdækkende klynger og netværk

En klar statslig arbejdsdeling

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færre ressourcer skal gå til at evaluere

Udvalget anbefaler, at de seks regionale vækstfora og Danmarks Vækst-råd nedlægges og erstattes af én erhvervsfremmebestyrelse, som har til opgave at sikre større sammenhæng på tværs af landet og forhindre knopskydninger. Udvalget anbefaler også, at de i dag over 60 offentligt støttede netværk og klynger koges ned til 10-12 nationale klynger svarende til én klynge per styrkeposition fordelt over landet. Dertil kan der være et mindre antal "start up" klyngeorganisationer inden for nye spirende erhvervsområder.

På baggrund af udvalgets anbefalinger vil regeringen indlede politiske drøftelser om at forenkle erhvervsfremmesystemet, så virksomheder over hele landet vil mærke en klar forbedring.