Møllerup Gods har i flere år dyrket hamp til fødevarer, fibre og kosmetik, og senest har på Møllerup Gods udtryk ønske om at komme ind på markedet for medicinsk cannabis.

Danish Cannabis er et firma under Møllerup Gods, og nu har Danish Cannabis indgået et samarbejde med Canopy Growth, der er verdens største producent af medicinsk cannabis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Visionen for Danish Cannabis er at producere medicinsk cannabis, den naturlige medicin, på den bedste, sikreste og billigste måde, samtidig med, at vi hjælper med at etablere den evidens, som er nødvendig for, at medicinsk cannabis kan blive anerkendt som lægemiddel, skriver Danish Cannabis i en pressemeddelelse.

Samarbejdet skal blandt andet resultere i en fabrik til produktion af medicinsk cannabis, der får navnet Spectrum Denmark.

- Første del af fabrikken vil blive på omkring 5000 M2 og forventes at være klar I sommeren 2018, naturligvis alt afhængig af, hvor hurtigt vi kan få de nødvendige tilladelser på plads, oplyser Danish Cannabis i en pressemeddelelse.

Indtil Spectrum Denmark-fabrikken er klar, vil det danske marked blive forsynet fra Canopy Growth I Canada. Canopy Growth oplyser, at man som en del af samarbejdet indskyder en sum på 10 millioner dollars i kapital.