Flere års udvikling og test i marken sammen med kunderne har givet Skodborg Dækservice en unik viden om brugen af tvillingehjul og triplehjulsmonteringer. Bag computerskærmen sidder Felix Ratgen, der er ejer af Skodborg Dækservice, og viser, hvordan han ud fra simple parametre på maskine og underlag kan beregne optimale dækløsninger til sine kunder.

- Vi ser samme uhensigtsmæssige slidtage på skuldrene på de store dæk, vi skifter, og hører et udpræget ønske om lavere marktryk fra vores kunder, siger Felix Ratgen, og fortæller at landmanden undgår netop den slidtage, hvis han i stedet sætter tvillinghjul på, og kan tilmed reducere marktrykket med 12-20 procent og udnytte sine hestekræfter bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En triple-montering indeholdende et Starco tvillingehjul er bredere end en traditionel enkeltdæksmontering. Udover at det samlet set ofte er en billigere og stærkere løsning, så er løsningen mere selvrensende grundet de smallere dæk, hvilket desuden giver en bedre trækkraft.

Den optimale løsning

Det er nogle år siden Skodborg Dækservice startede med at med at montere Starco's tvillinghjul på traktorer. I dag har de beregningsmodeller som gør, at hvis kunderne selv hjælper med parametre som vægt og underlag, så kan de meget let beregne, hvordan landmanden får den optimale løsning.

- Personligt ser jeg at denne løsning, hvor vi monterer 2+1 hjul, ofte præsterer bedre end de brede hjul, siger Felix Ratgen, der mener, at fordelene er tilstrækkeligt bevist - nu er det blot et spørgsmål om at fortælle om fordelene og ændre adfærd.

- Når der kigges skævt til vores alternativ med tvillinghjul fra Starco, så refererer vi blot til vores faktiske resultater og giver i nogle tilfælde ekstraordinære garantirer, forklarer Felix Ratgen.

Han påpeger at stort set alle kunder, som har prøvet alternativet med triple-montering har svoret, at de aldrig går tilbage til den gamle løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af grundene er tilspændingen på systemet, hvor gevindstangen forbliver i adapteren på traktoren. Det giver en meget bedre, sikrere og nemmere montering. Det er bare mindre bøvlet, siger Felix Ratgen.

Multianvendelige maskiner

Skodborg Dækservice har gennem flere år været kunde hos Starco og er i dag primær distributør i Danmark af Starco's tvillingehjul systemer til maskinstationer, maskinimportør og maskinforhandler:

- Starco's dual wheel system, i folkemunde stadig kaldet Schaad systemet, er helt klart markedets bedste. Det giver mulighed for let montering af duals ved siden af de originale hjul, forklarer Felix, der refererer til Starco's patenterede snap-lås (clamp system), der muliggør nem og sikker montering af tvillingehjul.

Den lette montering giver også landmanden mulighed for at anvende sin traktor til forskellige ting - fra tungt markarbejde i højsæsonen og let vedligehold af grønne områder i lavsæsonen. Desuden åbner det op for flere valgmuligheder, når der skal skiftes dæk.

- Vi har flere kunder, som i dag er tvunget til at vælge mellem et-to dækmærker, når de skal have nye brede dæk. Ved at vælge to smalle hjul i stedet for ét bredt, så åbner det op for mange forskellige dækleverandører og derved også en helt anden pris og fleksibilitet, forklarer Felix Ratgen.