Abonnementsartikel

Hornsyld Købmandsgaard A/S og Nielsen & Smith A/S forener indsatsen omkring såsæd.

Salgsdirektør Lars Jørgen Pedersen fra grovvareselskabet Nielsen & Smith A/S kommer til at stå i spidsen for arbejdet med kvalitetssædekorn i både Nielsen & Smith samt Hornsyld Købmandsgaard A/S.

Den privatejede grovvarevirksomhed, Hornsyld Købmandsgaard, trådte tidligere på året ind som aktionær i Nielsen & Smith i Glostrup.

Begge parter understregede i den forbindelse en forventning om, at samarbejdet ville give virksomhederne et løft og skabe mulighed for synergi og udvikling samt at nå bredere ud på markedet.

Lars Jørgen Pedersen får titlen Head of Seed Department, og ansvaret for værdikæden omkring såsæd i begge virksomheder, både når det gælder konventionelle og økologiske sorter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Min opgave bliver at videreføre det mangeårige samarbejde med udenlandske forædlere for at skaffe de bedste sorter, der kan give merværdi til danske landmænd, siger Lars Jørgen Pedersen, der skal koordinere den overordnede indsats med såsæd og udlægsmateriale.

De bedste sorter

Nielsen & Smith er kendt for sædekorn ikke blot i Danmark men i store dele af Europa. Virksomheden repræsenterer mange udenlandske forædlere i Danmark og har en stor eksport af sædekorn. Mange kendte sorter med stor betydning for dansk landbrug er fundet, afprøvet og markedsført af Nielsen & Smith.

- Vi repræsenterer en række udenlandske forædlere fra blandt andet Polen, Tyskland, England, Sverige og Frankrig, og vi ønsker at videreføre det gode samarbejde. At vi nu gør det sammen, betyder en større udbredelse af vore sorter, et større afsætningspotentiale og dermed en styrkelse og mere volumen.

Lars Jørgen Pedersen vil få sin daglige gang i Glostrup, men vil med jævnlige mellemrum være i Hornsyld i forbindelse med koordinering, planlægning og salgsstrategi.

- Det bliver fortsat salgskonsulenterne, der møder landmændene, mens min opgave er at sørge for, at der er gode varer på hylderne, siger han.

Fokus på nye sorter

Lars Jørgen Pedersen, 50 år, stammer fra Lolland, hvor han er opvokset på et landbrug. Han er uddannet landbrugstekniker fra Nordisk Landbrugsskole, og har blandt andet arbejdet ved Shell, Superfos, KWS og DLG, hvor han var i såsædsafdelingen gennem 14 år.

- Jeg har gennem hele mit liv arbejdet med planter og såsæd, som er mit store interesseområde, siger Lars Jørgen Pedersen, der gennem seks år opholdt sig i Sydafrika, hvor han arbejdede med forædling og afprøvning af sorter.

Gennem halvandet år har han været salgsdirektør i Nielsen & Smith, hvor han har samarbejdet tæt med forædlerne og har haft fokus på kommende nye sorter med udgangspunkt i egenskaber som udbytte, sundhed, kvalitet og resistens.

Lars Jørgen Pedersen er gift med Anette og har døtrene Andrea, Christine og Antonia. Familien har gennem 15 år boet i et parcelhus i Karlslunde Strand indtil august 2016, hvor pladsen blev for trang. De flyttede her til Stevns og købte en nedlagt landsbyskole i Vråby. Fritiden bruges på at sætte huset i stand, i naturen, på jagt og med familien.