Fremtiden er sikret, og den veldrevne virksomhed er styrket. Sådan er facit for Elkær Maskiner efter at GMR Maskiner A/S i Horsens har overtaget ejerskabet fra Henning Elkær, som har drevet virksomheden i cirka 30 år med produktion af redskaber til traktorer og redskabsbærere.

Direktør Niels Kirkegaard, GMR Maskiner understreger, at GMR køber virksomheden for at styrke den og drive den videre i de hidtidige rammer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en vækststrategi, og siden 2008 har vi købt flere virksomheder blandt andre Nesbo, som i dag er en styrket virksomhed under vores ejerskab. Vi har længe haft kig på Elkær Maskiner, fordi det er en dansk producent, som fremstiller kvalitetsprodukter, der ligesom GMR's produkter hægtes på en traktor eller redskabsbærer. Deres hovedprodukter er hæk- og hegnsklippere, som supplerer GMR's produktprogram med græsudstyr, sneskrabere og fejemaskiner, siger Niels Kirkegaard.

Flere ben at stå på

- Opkøbet giver os flere ben at stå på. Vi har i forvejen el-køretøjer, som er i kraftig vækst, og et bredt felt af redskaber. Vi skal selvfølgelig forsøge af udnytte synergieffekter inden for produktionsoptimering, underleverandører og salgskanaler. Vi har et datterselskab i Tyskland og er på vej med ét i Frankrig. Det skal udnyttes i forbindelse med salg på de pågældende markeder. Fra Nesbo har vi gode erfaringer med at udnytte hinandens styrker, hvilket har ført til øget omsætning og indtjening.

- Som en sidegevinst får vi en indgangsdør til landbruget. Vi er i forvejen primært knyttet til kommuner, park- og vejsektoren, anlægsgartnere, kirkegårde med flere. Elkærs hegnsklippere sælges også til landbrug, og i dag er landbrug jo en alsidig branche, så der kan vi også gøre forretninger med nogle af de øvrige produkter i GMR's program, siger Niels Kirkegaard.

Henning Elkær glæder sig til samarbejdet, som han venter vil føre til endnu bedre service af virksomhedens kunder.

- Vi fik henvendelsen, som i dag har ført til, at jeg for første gang nogensinde får en arbejdsgiver. Vi er vant til at træffe hurtige beslutninger, når kunderne har opgaver til os, og det håber jeg, vi kan fortsætte med. Et af vores vigtigste aktiver er, at vi laver specialløsninger og tilpasninger efter kundernes ønsker. Vi er meget hurtige til at omstille os, siger Henning Elkjær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi sælger vore produkter både i Danmark og i udlandet og har faktisk en relativt stor eksportandel. Vi har ingen faste forhandleraftaler og på den måde ser vi frem til at få adgang til GMR's salgsnetværk. Tyskland er vores vigtigste eksportmarked, siger Henning Elkjær.

Elkær Maskiner har otte medarbejdere. Overtagelsen sker med virkning fra 1. juni.