Maskinbladet, Sima

Selvom billederne ligner noget, som først kommer på markedet om flere år, så er franske Michelin allerede klar med den nye dækløsning med ét dæk både til mark og vej allerede i 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er sikker på, at Danmark bliver et af de første lande vi vil se traktorer med det nye Evobib.

Mr. Gase, marketingschef hos Michelin.

Michelins EvoBib er ét dæk med to forme: Én for transportopgaver og én for markarbejde.

- På marken kører dækket med 1,2 bars lufttryk, hvilket betyder, at kontaktfladen på dækket er så stort som muligt. På vejen pumpes dækket op til over 2 bars tryk, og dæksiderne vil trække sig sammen og dermed betyde, at trædefladen bliver betydeligt mindre, og dermed kombinere vi teknologien fra marken med en stor trædeflade, og teknologien fra vejen med en lille trædeflade, fortæller Mr. Gasc, marketingchef for Michelin.

Han fortæller, at Michelin forventer at se de første traktorer med det nye Evobib allerede til høsten 2017.

På Sima 2017 bliver dækket vist frem på en New Holland T7.290 Heavy Duty, som til formålet er udstyret med lufttryksregulering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også til mejetærskere

Dækket er i første omgang udviklet til traktorer fra 180 til 300 hestekræfter, men fremtiden vil også byde på samme teknologi til både mejetærskere, vogne og lignende.

- På Agritechnica er jeg overbevist om, at vi vil se rigtig mange traktorer stå på Evobib, mens vi må vente lidt med at se dækket på mejetærskere, fortæller Mr. Gasc.

Dækket fremstilles i første omgang i dimissionerne 710/70 R42 for bagdækket og 600/70 R30 til fordækket.

Michelin fremhæver flere fordele ved dækket, hvor det største udentvil er en øget trædeflade på 20 procent sammenlignet med et standard dæk.

- Vi vil dermed overfører effekten mere effektivt til jorden, og dermed både sparer brændstof og tid. Så der er rigtig mange ting i den nye teknologi, fortæller Mr. Gasc, som forventer at se danske landmænd, som nogle af de første der tager teknologien til sig:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danske landmænd er kendte for at prøve nye teknologier af, så jeg er sikker på, at Danmark bliver et af de første lande vi vil se traktorer med det nye Evobib.