Lyt til artiklen:

Michelin har optimeret EvoBib til højere belastning

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Michelin EvoBib er det første landbrugsdæk på markedet, der er specielt designet til at blive brugt med dæktryksregulering, som gør det muligt at opnå fremragende ydeevne på vejen og i marken på grund af dets adaptive design, skriver Michelin i en pressemeddelelse.

Ved brug i marken er trædefladen maksimeret på grund af slidbanedesignet og dens lavtryksstruktur - ved hjælp af Michelin Ultraflex-teknologi - som reducerer jordkomprimering og forbedrer traktorens trækevne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved vejkørsel reduceres trædefladen og den centrale ribbe af slidbanemønsteret reducerer rullemodstanden, mens levetiden forbedres og brændstofforbruget reduceres.

I den nye EvoBib er dæksiden nu PFO-klassificeret (Pressure Field Operation), en standard, der giver producenterne mulighed for at øge deres dæks belastningskapacitet til brug i marken.

I følge Michelin, giver EvoBib en trædeflade-variation på 47 procent mellem vej og mark, dobbelt så stor som et VF-dæk som MICHELIN AxioBib 2 (24 procent), der normalt ville have været brugt med en dæktryksregulering. Den nye EvoBib øger trækkraften med 15 procent, sammenlignet med en konkurrents VF-dæk med hybridt slidbanemønster og samme trækevne som et VF-dæk med slidbanemønster (under normale markforhold).

Michelin EvoBib tilbydes i to størrelser: VF 710/70 R 42 og VF 600/70 R 30, i Storbritannien, som kan bruges på traktorer mellem 200 og 300 hk, udstyret med dæktryksregulering. Sortimentet udvides i 2023 med tilføjelse af nye størrelser til større traktorer på mere end 300 hk.