Større og større malkebesætninger med et dagligt foderbehov på mere end 100 tons og kompaktfodring, hvor blandingen er tungere og blandetiden længere, stiller store krav til fuldfoderblanderen. Derfor introducerer Kongskilde nu en "heavy duty" transmission til deres helt store fuldfoderblandere.

Kontinuert drift

Den nye HD-transmissionslinje består af en kraftigt konstrueret gearkasse og PTO-aksel, der er udviklet til kontinuert drift under stor belastning. Gearkassen er udstyret med et effektivt oliekølingssystem, der sikrer en konstant og optimal driftstemperatur. Løsningen inkluderer en tandhjulspumpe og et sugefilter. HD-transmissionen tilbydes som ekstraudstyr på Kongskildes store VM 38 og 45 foderblandere med tre snegle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Længere blandetid

HD-transmissionslinjen er udviklet til at møde kravene i forbindelse med den stadigt mere intensive brug af fuldfoderblandere. I dag er det ikke usædvanligt, at den skal producere seks-syv blandinger per dag, og samtidig er blandetiderne blevet længere, blandt andet fordi kompaktfodring vinder frem.

- Den stadig mere intensive brug af foderblanderne var også baggrunden for, at vi introducerede Mix+ konceptet på Agromek 2014, og som siden er blevet en stor succes, siger Jesper Christensen, produktchef hos Kongskilde.

Mix+ succes

Mix+ er et sliddelskoncept med udskiftelige sliddele til blandesneglenes forkanter, og som betyder, at Kongskilde foderblanderen præsterer en langt mere konstant blandekvalitet, og at sneglene holder længere.

- Med "heavy duty" transmissionen har vi en driftssikker løsning til de meget store malkebesætninger, og hvor der er fokus på lave driftsomkostninger, siger Jesper Christensen.