Abonnementsartikel

Med 14 forskellige modeller indtager Maschio nu plovmarkedet i Danmark.

På Agromek fremviser MO Implements en ægte danmarkspremiere i form af Unico-plovserien fra italiske Maschio. MO Implements er den danske importør, og indtil videre har man valgt at fremvise L-serien af Unico-plove fra Maschio.

- Ploven har en enkelt opbygning, men med forholdsvis meget udstyr, fortæller Thomas Pedersen fra MO Implements og fremhæver både stenudløser, variabel furebredde og en række andre detaljer.

Ved at tage en split af og en navle ud, kan forploven let rykkes op eller ned i huller.

- Thomas Pedersen, MO Implements

Landhjul trukket frem

L-serien af Unico-plove fra Maschio betyder blandt andet, at der er hydraulisk stenudløser på ploven, som kan stilles med et udtag fra traktoren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- L-serien strækker sig fra tre til seks furer, hvor den viste plov på Agromek vil være en fem furet version, som er den plov, der er mest målrettet det danske marked, fortæller Thomas Pedersen.

Ploven har en gennemgang på 105 centimeter og landhjulet er rykket frem på ploven.

- Det betyder, at det er lettere at pløje til skel, fortæller Marin Gjøtz, medindehaver af MO Implements, som ser frem til at vise ploven frem på Agromek 2016.

Let indstilling af forplov

- Der kan vælges et hav af underplove til Maschio-plovene, men med den underplov vi har valgt, er vi sikker på kan vende god dansk jord, da muldpladen den har vriddet i bag, som sikrer en god vending af jorden, fortæller Thomas Pedersen og viser en god detalje på underploven:

- Ved at tage en split af og en navle ud, kan forploven let rykkes op eller ned i huller, og det er også let at se, om forplovene står i samme afstand fra plov-spidsen, påpeger den jyske sælger.

Han fortæller også, at ploven kan leveres med ristemuldplader.

Boltet sammen

Både Thomas Pedersen og Martin Gjøtz fremhæver den enkelte opbygning på ploven, hvor alle dele er boltet sammen:

- Der er ingen dele, som er skjult i rammen, så hvis der pludselig sker et eller andet, er det let at udskifte en del og komme videre.

Rammenhøjden er 80 centimeter og tykkelsen på rammen er 140x140 millimeter.

- Det er derfor en kraftig plov, som passer til traktorer op til 250 hestekræfter, fortæller Thomas Pedersen og bemærker det store kraftige vendehoved på ploven.

Maschio producerer plove op til ni furer i halvbugseret versioner.