Allan Pedersen har købt virksomhederne KJ Klimateknik A/S og Klima Design ApS i Kjellerup, hvor han starter som administrerende direktør den 1. november.

Virksomhederne KJ Klimateknik og Klima Design er blevet købt af Allan Pedersen. Det oplyser virksomhederne i en pressemeddelelse.

- Det har altid været min drøm at drive egen virksomhed, hvilket jeg faktisk også gjorde i det små, inden jeg fik min nuværende stilling, siger Allan Pedersen, der fra 2011 - 2012 drev konsulentvirksomheden AgriCom i Vejle.

I forbindelse med generationsskifte har Kaj Johansen ønsket at sælge sit livsværk, som nu med omgående virkning overgår til Allan Pedersen, der tiltræder som administrerende direktør den 1. november. Den primære produktgruppe for KJ Klimateknik A/S er ventilation, klimastyring og foderanlæg til husdyrproduktionen. KJ Klimateknik beskæftiger ni medarbejdere.

Den 1. september i år overtog KJ Klimateknik sin mangeårige leverandør og nære samarbejdspartner Klima

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Design, der blandt andet producerer klimastyringer. Klima Design har fire ansatte og fortsætter umiddelbart som et selvstændigt selskab i KJ Klimatekniks bygninger på Bommen i Thorning ved Kjellerup.

- Jeg har fulgt KJ Klimateknik i en længere periode, i det jeg syntes, at virksomheden befinder sig i et særdeles spændende forretningsområde, siger Allan Pedersen og fortsætter.

- Der skal produceres flere fødevarevarer med et faldende klimaaftryk, og i den forbindelse spiller indeklima og managementløsninger i staldene en markant rolle.

Tilfreds stifter

KJ Klimateknik blev etableret i 1988 af Kaj Johansen, der har drevet virksomheden til det, den er i dag.

- Jeg har gennem et stykke tid afsøgt mulighederne for at sælge virksomheden, siger Kaj Johansen.

- Det har været vigtigt for mig at finde en køber, der var interesseret i at videreføre KJ Klimateknik som en selvstændig virksomhed. Jeg er overbevist om, at Allan har lysten og evnerne til at overtage og udvikle virksomheden. Tilkøbet at Klima Design er, som jeg ser det, et stort aktiv, som kan bidrage til at øge afsætningen i Danmark samt på eksportmarkederne, siger Kaj Johansen.

Kaj Johansen bliver foreløbigt i virksomheden, hvor han er ansat indtil sommeren 2017.

Skal udvikles

Allan Pedersen glæder sig til at komme tilbage til landbrugsmaskinbranchen, hvor han blandt andet har været beskæftiget 10 år hos Dal-Bo A/S som eksport- og marketingchef samt fire år hos H.C. Petersen Danmark som administrerende direktør.

- Jeg oplever KJ Klimateknik som er stabil og sund virksomhed, der har et uforløst potentiale, ikke mindst på eksportmarkederne. Med tilkøbet af Klima Design vil vi stille og roligt forsøge at indfri potentialet, så virksomheden kan vokse sig endnu stærkere, siger Allan Pedersen.