Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen præsenterede de nye regler for at modtage det såkaldte gule kort i svineproduktionen.

Det er formand for VSP, Erik Larsen, enig i er en god idé. Han havde dog hellere set, at reglerne ikke var blevet ændret, men at man i stedet havde givet svineproducenterne arbejdsro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde gerne set, at svineproducenterne havde fået arbejdsro med den gældende ordning. Ingen er tjent med, at der bliver reguleret flere gange om året.

Erik Larsen, formand VSP

- Tetracyklin-forbruget skal ned, og det vil landbruget gerne bidrage til. Den nuværende ordning med en faktor på 1,2 har allerede vist stor nedgang i forbruget. Vi havde gerne set, at svineproducenterne havde fået arbejdsro med den gældende ordning. Ingen er tjent med, at der bliver reguleret flere gange om året. Samtidig opfordrer vi endnu engang politikerne til, at lave fælleseuropæiske regler for antibiotikaforbrug. Hvis vi for alvor skal gøre noget ved udfordringen med bakterieresistens, kræver det, at man i hele EU nedbringer antibiotikaforbruget ? gerne til danske standarder, siger Erik Larsen.