Lyt til artiklen:

Prisprognose viser lyspunkter for danske griseproducenter

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Fornyligt udgav Seges Innovation deres prisprognose for 2023, og den har lyse punkter, som man som griseproducent kan notere sig.

Det mener Erik Larsen, der er formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ingen hemmelighed, at det har været ualmindeligt udfordrende at være producent af grise og grisekød i Danmark de seneste år. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu begynder at se lyspunkter i markedet. Fra et lavt udgangspunkt i 2021 ser vi, at noteringen vil stige i 2023, og det er positivt, selvom jeg også må sige, at jeg havde større forventninger til noteringen, end det vi ser. Samtidig er vi fortsat langt fra de niveauer, vi gerne vil have. Men priskurven bevæger sig i den rigtige retning, og det er trods alt positivt, siger Erik Larsen i en pressemeddelelse.

Ny prisprognose viser både stigninger og fald på råvarer i år

Se også:

Ny prisprognose viser både stigninger og fald på råvarer i år

Noteringen på grisekød er opadgående i prisprognosen, mens smågriseprisen fortsætter stigningen. Samtidig forventer Seges faldende energipriser og nogenlunde uændrede foderpriser. Ifølge Erik Larsen indikerer det optimisme i markedet.

- Prisen på smågrise stiger markant. Det er især efterspørgsel fra det tyske marked, der driver den udvikling. Det viser mig, at der er optimisme på det europæiske marked, og at europæiske producenter efterspørger smågrise, fordi de tror på, at de kan sælge dem til slagterierne med fortjeneste. Den positive udvikling i Europa kan også være med til at skabe mere positive strømme for danske producenter, slutter Erik Larsen.