De nye Serie 6- og 7-traktorer fra Deutz-Fahr kommer i første omgang udelukkende med sekscylindrede motorer. Effektmæssig dækker de to serier intervallet fra 156 til 246 hestekræfter.

Under den nydesignede motorhjelm ligger der i begge traktorserier Deutz-motorer med et volumen på 6057 kubikcentimeter. Motorerne overholder naturligvis gældende miljøkrav, men da de nye traktorserier er bygget og designet til at være i markedet i en årrække, har Deutz-Fahr valgt at springe emissionskravet Stage 4 over. I stedet springer de to nye Deutz-Fahr modeller direkte til Stage 5, der bliver et krav fra 2019, og som først og fremmest skærper antallet af partikler i udstødningsgassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- vi er derfor stolte over at kunne præsentere et design af de nye traktorer, hvor motorhjelm er lav og udstødningsrøret er slankt.

Massimo Ribaldone, udviklingsdirektør, Deutz-Fahr

Uhindret udsyn

For at kunne overholde Stage 5 arbejder Deutz-Fahr med EGR, hvor en del af udstødningen recirkuleres til motoren, og med SCR, hvor der i en katalysator tilsættes AdBlue til udstødningen. Sidst men ikke mindst er de nye traktorer også monteret med dieselpartikelfilter (DPF), som reducerer antallet af partikler.

- De forskellige filtre og katalysatorer kræver plads under motorhjelmen, og vi er derfor stolte over at kunne præsentere et design af de nye traktorer, hvor motorhjelm er lav og udstødningsrøret er slankt. Det giver føreren et uhindret udsyn fra kabinen, forklarer, Massimo Ribaldone, udviklingsdirektør hos Deutz-Fahr.

Deutz-Fahr anvender et passivt dieselpartikelfilter, som ikke kræver injektion af dieselolie for at regenerere og tidligst skal serviceres efter 6.000 timer.

Ny kølerpakke

For at kontrollere driftstemperaturen på ikke blot motorerne, men også hydrauliksystemet, som har en ydelse på op til 170 liter pr. minut, er de nye traktormodeller monteret med en ny elektronisk styret ventilator og større kølere. Kølerpakken er ikke blot større, men er designet på en sådan måde, at kølerelementerne automatisk svinger fra hinanden, når pakken åbnes.