5. april i år overtog 23-årige Troels H. Christensen gården Thomasminde, mens han stadig gik på produktionsleder-uddannelsen på Asmildkloster Landbrugsskole. Gården er beliggende nord for byen Ullits i Himmerland. Agro var på besøg i juni for at høre om hans projekt, som også involverer et samarbejde med en kammerat.

- Måske er jeg lige ung nok til at gå i gang som selvstændig, men nu bød muligheden sig, og jeg har haft god støtte og opbakning hjemmefra, fortæller Troels H. Christensen og tilføjer:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Nogle af de grunde, der har gjort, at jeg har valgt at købe netop denne ejendom, er beliggenheden, logistikken og muligheden for en rationel drift.

På samme vej som Thomasminde ligger også to andre ejendomme, nemlig hans fødehjem og en anden ejendom, som hans far ejer og driver, en ejendom som Troels H. Christensen kommer til bo på. I alt kommer Troels og hans far til at drive 215 hektar inklusiv den nye ejendom, Thomasminde. Her udgør jorden 75 hektar med 65 hektar i omdrift. Jorden er JB 1-2 med mulighed for at vande på faderens jord.

- Vi er netop nu i gang med at renovere de fire stalde på Thomasminde, hvor vi skal have slagtesvin. Lige nu afventer vi afklaring på miljøtilskud til ventilation, lys, overdækning og foderanlæg, og vi forventer at kunne producere omkring 7.000 grise pr år med en forventning om, at de første grise skal ind den 1. september, fortæller han.

Det er ikke kun de fire sammenhængende stalde, som udgør den østlige del af bygningerne, der skal kigges på.

- En del af de øvrige eksisterende bygninger skal rives ned, da de er ikke tidssvarende og ikke værd at renovere på, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jorden er lejet ud i et år endnu.

- Det er en økologisk landmand, som har lejet jorden for en fem-årig periode, og der er et år tilbage af kontrakten. Det passer mig faktisk fint, da det giver lidt luft i forhold til at blive færdig med renoveringen og komme godt i gang med slagtesvinene, fortæller han.

I Agro, der udkommer fredag den 8. juli kan du læse mere om den kommende drift på Thomasminde og Troels H. Christensens samarbejde med Henrik Rieks.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.