Abonnementsartikel

Du skal søge tilsagn om Økologisk Arealtilskud senest den 21. april 2016, hvis du overvejer at omlægge til økologi i år.

Hvis du overvejer at lægge din drift om fra konventionelt brug til økologi, så er det en god idé snart at beslutte dig. I hvert fald hvis du ønsker at søge om omlægningstilskud og økologitilskud.

- LMO har lavet mange omlægningstjek hos landmænd, som seriøst overvejer at lægge om til økologisk drift. Vi ved, at mange er i overvejelsesfasen, men nu vil vi opfordre til at beslutte sig, hvis man ønsker at være berettiget til tilskud fra 2017. Fristen er 21. april, og overskrider man denne dato, er det ikke muligt at få tilskud fra 2017. Så hedder det derimod 2018, fortæller økologichef fra LMO, Thomas Vang Jørgensen, og nævner den lille "katte-lem", at hvis du ændrer mening, kan du nå at fortryde uden omkostninger senest 31. august - men det er på betingelse af, at du har søgt senest 21. april.

Sidste års særordning gjorde det muligt at søge om såvel omlægningstilskud som økologitilskud pr. 1. september. Denne særordning er bortfaldet, så fristen i år hedder altså 21. april.

- De landmænd, der allerede har fået lavet et omlægningstjek, bør være klædt på til at kunne beslutte sig. Hvis der endnu er landmænd, som overvejer at få lavet nogle beregninger på økonomien i at omlægge til økologisk drift, så er de velkomne til at henvende sig til LMO, så vil vi naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe, siger Thomas Vang Jørgensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Omlægning til økologi betyder, at landmanden kan søge om et omlægningstilskud på 1.200 kroner pr hektar pr år i to år. Derudover kan han søge om økologitilskud på 870 kroner pr hektar pr år i en femårs periode.