Gråsten Landbrugsskole melder om stort fremgang i elever til skolen. Det vidner om optimisme hos de unge, som skal være med til at sikre landbrugserhvervet en fremtid, lyder det fra den sønderjyske landbrugsskole.

Skolen fortæller, at det helt specielle er, at der især på lederuddannelsen er rekordstor søgning med 50 tilmeldte på Produktionsleder og 22 på Agrarøkonomstudiet. På produktionsleder er det vigtigt for de studerende at der er opdeling i tre hovedlinjer med 12 på plantelinjen, 15 på svinelinjen og 23 på kvæglinjen, ifølge skolen giver det rigtig gode muligheder for spændende og faglig udvikling gennem de 20 uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er glædeligt med så meget liv på skolen, og det giver de helt unge mennesker på skolens grunduddannelser mulighed for at spejle sig i de lidt mere voksne elever.

- Kostskoleansvarlig Peter Juhl, Gråsten Landbrugsskole

Det kniber med pladsen

Kostskoleansvarlig Peter Juhl udtaler, at der er store udfordringer med at få plads til alle de studerende, da rigtig mange af dem ønsker at bo på skolen.

- Det er glædeligt med så meget liv på skolen, og det giver de helt unge mennesker på skolens grunduddannelser mulighed for at spejle sig i de lidt mere voksne elever, fortæller han.

EUX- landmand er en stor succes.

23 elever har afsluttet GF1 samtidig med tre gymnasiefag på niveau C: dansk, engelsk og samfundsfag.

De har nu med fornyet energi kastet sig over Grundforløb 2, hvor det handler om landbrugsfagene: planter, teknik, køer og grise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den landbrugsfaglige undervisning kører sideløbende med undervisning i gymnasiefagene, matematik, kemi og biologi.

I uge 3 er også Grundforløb 2 startet og der er en lige fordeling blandt de elever som er startet med at være i praktik i efteråret og de elever som er fortsat direkte fra GF1.

Skolen fremhæver, at begge muligheder er gode for at komme i gang med sin landbrugsuddannelse. På GF2 er der alt 70 elever, hvor de 10 afslutter til marts og de 60 er klar til praktikpladser i slutningen af juni.

Med 75 elever på 1. hovedforløb, fortæller skolen, at der er en stor mulighed, for at få lige præcis de valgfrie specialefag, som de enkelte elever ønsker.

Uddannelsesleder og Konstitueret forstander Elin Lunding påpeger det faktum, at skolen har et moderne og veldrevet landbrug, som er afgørende for mange elevers valg af Gråsten Landbrugsskole som uddannelsessted.