Lyt til artiklen:

20 år med Danmarks økologiske landbrugsskole: Fejret med citronfromage og portvin

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Kalø Økologiske Landbrugsskoles 20-års jubilæum blev fejret med citronfromage og portvin.

- Det virker måske lidt gammeldags, men skolen holder fast i traditionerne. Blandt andet serveres der hver dag varm middagsmad klokken 12.00. Til aften spiser man fra det kolde bord - alt sammen økologisk naturligvis, skriver skolen i en pressemeddelelse i forbindelse med jubilæet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden 2003, hvor skolen flyttede til Kalø, har skolen udviklet sig og har i dag elever fra hele Europa.

- Der findes ikke mange som os i Europa, rent faktisk er vi en af ganske få landbrugsskoler i Europa, der har 100 procent fokus på økologisk landbrug, siger skolens forstander Nikolaj Houkjær.

Lise-Lotte droppede stor stilling for at passe økologiske svin

Se også:

Lise-Lotte droppede stor stilling for at passe økologiske svin

Det er især unge fra Frankrig, Italien, Portugal og Spanien, der søger ind på Kalø Økologiske Landbrugsskole.

- Disse elever gør i samspil med alle vores danske elever, at vi har skabt et fedt internationalt miljø, hvor der ikke kun diskuteres landbrug i national skala, men i et internationalt perspektiv. Det er der brug for, og vi forsøger hele tiden at udvikle os med fokus på den nyeste viden, teknologi, udvikling, trends og behov, siger Nikolaj Houkjær.

Skolen glæder sig nu til forårssæsonen, hvor eleverne igen skal i gang med arbejdet i skolens økologiske landbrug, som tæller 65 hektar med markbrug, drivhuse, dyrehold og økologisk gårdbutik.