Abonnementsartikel

Når danskerne skal have kvalitetsmad på bordet, kan landbruget ikke undværes, lyder det fra skuespilleren og TV-kokken Timm Vladimir.

Timm Vladimir har i de seneste år relanceret sig selv. Manden var tidligere kendt som halvdelen af komiker-duoen Timm og Gordon, men da han i 2011 vandt TV-programmet Masterchef, blev det startskuddet til en karriere som kok og kogebogsforfatter. Desuden er Timm Vladimir også vært på det populære TV-program Den Store Bagedyst på DR.

Timm Vladimir er altså med andre ord en mand, som ved, hvad han taler om, når snakken falder på madlavning og fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal huske, at landbruget er det første led i den proces, der ender med, at der står mad på bordet. Ingen led i den proces kan undværes, og det er vigtigt at understrege, at det er nødvendigt med gode råvarer, for at få god mad på bordet, siger Timm Vladimir til Maskinbladet.

Den tidligere komiker deltager på årets Food Festival, der afholdes i Aarhus. Food Festival er en innovativ madfestival, der har en ambition om at skabe et sansefyldt folkeevent med fokus på den gastronomiske, nordiske madkultur. Food Festival samler nogle af de mest betydningsfulde nordiske avlere, kokke og producenter og forsøger gennem disse at skabe spændende maddebatter og erfaringsudveksling. Desuden er det festivalens mål at være aktive formidlere og udbrede kendskabet til de nordiske råvarer national såvel som internationalt.

Timm Vladimir understreger, at noget af det, han sætter mest pris på ved det danske landbrug, er de store tal af små producenter, som virkelig laver kvalitetsprodukter.

- Jeg synes, at der er en stor mangfoldighed i det danske landbrug. Jeg er rigtig glad for de små producenter, som har tiden til virkelig at lave et særligt produkt, siger han.