- God landbrugsjord forpligter Danmark til at producere gode fødevarer, mener Dansk Folkepartis landbrugsordfører.

"Danmark behøver landbruget". Sådan lyder sloganet i Maskinbladets nye kampagne, der skal sætte fokus på den danske landbrugssektor.

Men hvorfor skal Danmark overhovedet have et landbrug? Det har Maskinbladets Christiansborgredaktion spurgt en række repræsentanter for Folketingets partier om, og Dansk Folkeparts landbrugsordfører René Christensen er ikke i tvivl:

- Vi er et landbrugsland, og vi har noget af Europas bedste landbrugsjord. Det skal vi selvfølgelig udnytte både i forhold til danske arbejdspladser og vækst, men selvfølgelig også fordi vi har en forpligtigelse til at producere fødevarer, når vi har så god landbrugsjord til det, siger René Christensen.

Mad skal overstås

Han understreger, at landbruget betyder langt mere, end de fleste danskere regner med:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I min egen kommune (red: Guldborgsund Kommune) lavede vi en undersøgelse af, hvor mange job, der har noget med landbrug at gøre, og der landede vi i nærheden af 25 procent af de private job. Det er både vvs-eren og elektrikeren, der er med til at bygge stalde, transportbranchen og så videre. Landbruget fylder rigtig meget i provinsen, fortsætter René Christensen.

Landbruget har i dele af befolkningen et dårligt image, og det mener René Christensen skyldes, at vi har flyttet os væk fra den kultur, vi havde tidligere:

- Jeg har selv børn, og det er et stort arbejde som forældre at forklare børnene, hvor eksempelvis mælken kommer fra. Den kommer fra køledisken, men hvor har den været før køledisken? Mad er blevet noget, der skal overstås i de travle familier, og så mister man forbindelsen til, hvor produkterne kommer fra og dermed interessen for landbruget.

Opsang

Dansk Folkepartis landbrugsordfører har dog også en opsang til landbruget, hvis det dårlige image skal forbedres:

- For det første skal optimismen tilbage i landbruget. Landbruget skal stoppe med at stå og "rasle med nøglerne", og derfor er det vigtigt, at vi træffer nogle politiske beslutninger, så de lader være med at stå og "rasle med nøglerne". Derfor er jeg også glad for, at vi sammen med Venstre og De Konservative før valget blev enige om at indføre 16 punkter, der skal genskabe optimismen i landbruget i form af ordentlige rammevilkår, så vi får et landbrug, der udvikler sig i en positiv retning, slutter René Christensen.