De Konservatives landbrugsordfører slår fast, at landbruget er helt afgørende for vores velstand.

De Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre indgik inden folketingsvalget en aftale om 16 punkter, de vil gennemføre for at styrke landbrugets konkurrenceevne.

Og De Konservatives nye landbrugsordfører Rasmus Jarlov sætter da heller ikke spørgsmålstegn ved landbrugets betydning for Danmark:

- Landbruget er helt afgørende for vores velstand. Det er et kæmpe eksport erhverv og meget vigtigere for landet, end folk tror. Og så handler det også om, at meget af vort landskab er bundet op på landbruget. Hvis ikke det hele bare skal ligge hen, er der nogen, som skal dyrke jorden. Det er både kulturelt og økonomisk et meget vigtigt erhverv, siger Rasmus Jarlov til Maskinbladet.

Stormvejr

Han erkender, at dansk landbrug gennem en årrække har været ude i et økonomisk og miljømæssigt stormvejr:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Landbruget har længe haft det svært, og mange landmænd er forgældede og kører med store underskud. Derfor skal vi som politikere sørge for ordentlige rammevilkår, så vi kan tjene pengene i Danmark uden for meget beskatning. Vi skal ikke genere folk med unødigt bureaukrati og andre hindringer for at drive virksomheden effektivt. Og så skal vi finde en balance i forhold til, hvor meget vi regulerer landbruget med blandt andet miljøkrav, fortsætter Rasmus Jarlov.

Forståelig utilfredshed

Han afviser, at landbruget selv har bidraget til et dårligt image:

- Nogen synes, at landmændene beklager sig for meget. Men der er ikke noget at sige til, at nogen landmænd er utilfredse, når så mange kører med underskud og gæld og er ved at gå neden om og hjem. Så forstår jeg godt, at nogle er utilfredse med vilkårene for at dyrke landbrug i Danmark, slutter Rasmus Jarlov, der understreger, at partierne er i gang med arbejdet for reformer, der inden alt for længe kan hjælpe landbruget.