Abonnementsartikel

Knight Farm Machinery introducerede på den nyligt afholdte engelske udstilling Cereals en ny selvkørende sprøjte. Sprøjten importeres til Skandinavien af Sprøjtespecialist firmaet Brdr. Toft A/S i Sabro.

Den nye Knight 1800 IV serie er baseret på den eksisterende 1800 serie Knight sprøjte, der kom på markedet for snart 15 år siden og er solgt i stort tal i blandt andet England, Skandinavien, Baltikum og Ungarn. Nye emissionskrav, Tier 4 final, har givet anledning til en komplet opgradering af sprøjten, både teknisk og designmæssigt.

Sprøjten leveres med tre tankstørrelser på henholdsvis 3.000, 3.500 og 4.000 liter, som standard udført i glasfiber og som ekstraudstyr udført i rustfrit stål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redesignet

Den nye sprøjte er udstyret med en brændstoføkonomisk 174 hestkræfters seks cylindret Perkins Tier 4 final motor på 7,1 liter og med mulighed for opgradering til 200 hestekræfter. Motoren anvender AdBlue. Hele motorrummet er redesignet i forhold til den gamle model med henblik på bedre tilgængelighed og stor servicevenlighed.

Knight 1800 IV er udstyret med Poclain hydrostatiske transmission med mulighed for tilvalg af Poclain Smart Drive og hjulslipskontrol. Sprøjten er som standard udstyret med 38" hjul med en frihøjde på cirka 100 centimeter. Som tilvalg kan sprøjten leveres med store 46" hjul, som giver større frihøjde på op til cirka 130 centimeter.

Sprøjten har et fuldt luftaffjedret chassis, hvilket absorberer ujævnheder og giver mulighed for højere sprøjtehastigheder på op til 15-20 kilometer i timen, hvis sprøjteopgaven tillader det.

Kabine fra Claas

Kabinen på Knight 1800 IV, leveret af Claas, er opfhængt på chassiset med luftaffjedring . I kombination med chassisets luftaffjedring giver dette, ifølge forhandleren, en førerkomfort i særklasse. Den frontmonterede kabine har afrundede ruder uden hjørnestolper bagerst i kabinen, hvilket giver uhindret udsyn til bommen.Kabinen kan leveres med Kategori 4 godkendelse.

Alle væsentlige sprøjtefunktioner styres på multifunktionsjoysticket. Den computerstyrede 4-hjulstyring har sit eget intuitive betjeningspanel. Sprøjtecomputeren leveres af Müller og har alle tidssvarende funktioner som GPS sektionskontrol, bomhøjdeautomatik, styring af væskefunktioner mv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt akselophæng

Knight 1800 IV er udstyret med Knight's nye motorstyring og den nye styring af sprøjtens 4-hjulsstyring. 4-hjulsstyringen er blevet optimeret og byder nu på større stabilitet specielt i forbindelse med GPS sektionskontrol, og er udstyret med en automatisk Hill-side korrektion, hvor sprøjtens bagaksel vil korrigere på kraftigt sidehæld, således at sprøjten følger i sporet.

Den nye digitale motorstyring med tilhørende display giver mulighed for komplet overvågning af køretøjet, herunder mulighed for at udlæse fejlkoder og diagnosticering ved problemer med motor og transmission.

Den nye sprøjte er udstyret med nyudviklede akselophæng, der som tilbehør kan leveres med hydraulisk sporvidde justering.

Og endeligt er væskearmatur og betjening optimeret og opgraderet.

Også med luftassistance

Knight 1800 IV leveres med hele Knight's bomprogram; dobbeltfold bomme fra 20 til 30 meter, vertikalfoldet bom fra 20 til 30 meter og Trifold bomme fra 28 til 40 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle Knights bomme er, ifølge forhandleren kendetegnet, ved utrolig stor stabilitet specielt horisontalt. De horisontale bombevægelser har stor betydning for fordelingsnøjagtigheden - bare nogle få centimeters bevægelse ved centersektionen kan betyde flere hundrede procent doseringsvariation for enden af en bred bom.

Knights bomme er effektivt dæmpet horisontalt via det patenterede Anti-Yaw system samt via en stærk tre-dimensionel gitterkonstruktion, hvilket gør Knights bomme til de mest stabile på markedet.

Alle bomme er som standard med Knight's patenterede Maximizer væskesystem med trykbaseret bomcirkulation og lukkeventil på hver dyse. Knight sprøjterne kan leveres med skifte af op til fire dyser fra kabinen, som tilvalg med automatisk skifte via Müller terminalen. Skylning og vask af sprøjten foretages ligeledes fra kabinen.

Er der behov for yderligere kapacitet kan sprøjten leveres med luftassistance systemet AirJet som giver mulighed for væskemængder ned til 70-90 liter pr. hektar. AirJet giver desuden mulighed for reduceret afdrift, hvilket giver flere sprøjtetimer uden af gå på kompromis med effekten.

Tre års fabriksgaranti

Med introduktionen af den nye sprøjte følger også en udvidet garanti på op til tre år på reservedele på alle chassis- og bomdele fabrikeret i metal. Garanti på reservedele fra tredje parts leverandør dækkes ud over det første år i det omfang der er dækning fra den tredje part.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos forhandleren fremhæver man også, at et vigtigt element er desuden den service kunden kan forvente fra importør og forhandler. Brdr. Toft har mange års erfaring i servicering af Knight sprøjter og har et veluddannet og erfarent serviceteam og et stort reservedelslager i ryggen.

Desuden er der opbakning fra fabrikken i England med mulighed for levering af reservedele inden for 12 timer, hvis det rigtigt brænder på.