Abonnementsartikel

Hverken prisen for svin eller søer ændrer sig i denne uge.

Trods turbulens omkring både den kinesiske valuta og de kinesiske aktier er der fortsat en rigtig god efterspørgsel fra "Riget i midten".

- Som det ser ud lige nu, så har uroen på finansmarkederne ikke påvirket købelysten hos vores kinesiske kunder. Der er en klar nedgang i deres egen produktion derude, og det er tydeligvis det, der øger efterspørgslen. Vi følger dog situationen tæt, for hvis uroen fortsætter, så kan det skabe mere generel usikkerhed derude, men det ser vi ikke tegn på i øjeblikket, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På de europæiske markeder for fersk svinekød er der efter en lang sommer med stor usikkerhed og sivende priser endelig klare tegn på mere stabilitet.

- Vi ser kun meget små bevægelser i øjeblikket. Afsætningen af kamme er dog presset, og vi mærker et reelt pres på priserne, siger Søren Tinggaard.

Presset på kammene smitter af på det britiske baconmarked, hvor spotsalget lige nu er under pres. Samtidig er nakkerne ved at løbe ud af sæson med en faldende efterspørgsel til følge.

- Priserne på skinker og forender er heldigvis i bedring. Det er tydeligt, at den europæiske forædlingsindustri nu igen er ved at være på fuld kraft efter ferieperioden, og det kan klart mærkes på efterspørgslen, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen på svin er hermed 9,00 kroner pr. kg og 5,00 kroner pr. kg for søer.