Abonnementsartikel

Direktør Jesper Lyhne fra Landbrugets Finansieringsbank topper suverænt løn-listen for bankdirektører i små banker. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Med 11,7 heltidsansættelser og en balance på omkring 500 millioner kroner, vil det være synd at sige, at Landbrugets Finansieringsbank er en stor bank. Alligevel kan bankdirektør Jesper Lyhne hæve en løn på 2,07 millioner kroner om året, og det placerer ham på en solid førsteplads, når man ser på antal lønkroner pr. ansat i banken. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge avisens udregninger får bankdirektør Jesper Lyhne 176.496 kroner pr. ansat i banken, og det er knap 50.000 kroner mere end nummer to på listen. Her finder man bankdirektør Ole Bonde fra Rønde Sparekasse, der med sin årsløn på 1,53 millioner kroner tjener 127.250 kroner pr. ansat i banken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jesper Lyhne er i øvrigt den eneste på Jyllands-Postens top fem-liste over løn pr. ansat i banken, der tjener over to millioner kroner om året.

Høj løn - lav balance

Det er ikke kun målt i forhold til antal ansatte, at Jesper Lyhne fra Landbrugets Finansieringsbank topper Morgenavisen Jyllands-Postens løn-liste.

Hvis man måler på lønkroner pr. million kroner i balance i banken, er Jesper Lyhne nemlig også på en førsteplads. Han tjener 4.128 kroner pr. million banken har i balance, og det er næsten dobbelt så meget som nummer to på listen. Hos Sparekassen Balling tjener direktør Kurt Nielsen nemlig 2.320 kroner pr. million i balance i banken.

Bestyrelsesformand i Landbrugets Finansieringsbank, Jørn Kristian Jensen, forklarer, at lønnen svarer til markedet.

- Vi besluttede os for at give direktøren en markedskonform løn fra begyndelsen. Vi har så ikke fået så meget volumen, fordi de andre banker ikke har brugt os så meget, som vi regnede med, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man ser på rene tal, kan Jesper Lyhne fra Landbrugets Finansieringsbank dog ikke være med blandt de rigtig tunge drenge. Her er Christian Clausen fra Nordea på en førsteplads med en årsindtægt på 17,9 millioner kroner.