Abonnementsartikel

Proline Xpert må nu bruges på danske marker.

Bayer CropScience meddeler nu, at Miljøstyrelsen har godkendt det nye svampemiddel Proline Xpert, der supplerer de velkendte svampemidler Proline og Prosaro samt Folicur Xpert, der blev introduceret i 2015-sæsonen.

Det nye Proline Xpert har vist gode resultater, og det tyder på, at midlet kan matche de bedste midler på markedet, lyder det fra Bayer CropScience.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Proline Xpert er en blanding af prothioconazol og tebuconazol, og er godkendt til anvendelse i hvede, byg, rug, havre og triticale med og uden udlæg.

Proline Xpert indeholder 160 gram prothioconazol (Proline) og 80 gram tebuconazol (Folicur).

De to aktivstoffer komplementerer hinanden ved, at Prolines kendte effekter mod de vigtige bladpletsygdomme bibeholdes, samtidig med at Folicur-delen i produktet forstærker virkningen mod rust i hvede. Samtidig opnås dén fordel, at aktivstofferne fordeles i planten efter forskellige mønstre.

Tebuconazol bevæger sig hurtigt i bladet med retning mod bladspidsen. Prothioconazol bevæger sig langsommere, men fordeles mere jævnt i bladet. Således opnås en hurtig effekt fra tebuconazol og en langtidsvirkning fra prothioconazol. Proline Xpert kan anvendes nøjagtig som Proline med de velkendte styrker i hvede og byg.

Bayer CropScience fortæller, at det er lykkedes at skaffe en begrænset mængde Proline Xpert til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil sige, at det bliver muligt at anvende produktet til de afsluttende svampebehandlinger i juni måned.