Lyt til artiklen:

Bayer i nyt samarbejde med biostimulant-firma

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Abonnementsartikel

Kimitec, der laver biocider og biostimulanter, er gået ind i nyt samarbejde med kemigiganten Bayer.

Bayer og Kimitec har i dag annonceret et nyt strategisk partnerskab med fokus på at accelerere udviklingen og kommercialiseringen af biologiske plantebeskyttelsesløsninger og biostimulanter. Det skriver virksomhederne i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er et globalt strategisk partnerskab, som omfatter afgrødebeskyttelse og biostimulerende produkter baseret på molekyler fundet i naturlige kilder, som virksomhederne beskriver det.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kimitec driver Maavi Innovation Center, der har 15 års erfaring i forskning i naturlige molekyler i tilknytning til landbrug og fødevaresektoren.

Ved at udnytte Bayers produktudviklingsekspertise med Kimitecs forskning, er det begges virksomheders målsætning, at produktudvikling inden for biocider og biostimulanter blive accelereret gennem forsøg i marker, produktsupport og kommercialisering.

- Bayer har forpligtet sig til at give avlerne fordelene ved biologiske løsninger som en del af et integreret afgrødestyringssystem understøttet af afgrødebeskyttelsesprodukter og digitale værktøjer, siger Dr. Robert Reiter, der er leder af forskning og udvikling for Bayers Crop Science division.

- Enhver landmand kan drage fordel af biologiske produkter, fra frøbehandling til skadedyrsbekæmpelse, og Bayer vil samle systemer af løsninger for at give mere værdi ved at give landmænd større fleksibilitet, siger han.

Flere biologiske produkter

Med aftalen bliver Kimitec en vigtigt partner i Bayers målsætning om at få flere biologisk baserede stoffer på markedet. Målet er, at Kimitecs Maavi Innovation Center skal levere sin ekspertise og sin teknologi, herunder kunstig intelligens og sætte skub i Bayers mulighed for at markedsføre den næste generation af biologiske løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores arbejde med Kimitec vil øge hastigheden på vejen til biologiske løsninger, der vil hjælpe os med at levere på vores fælles vision for en ny generation af effektive, sikre og bæredygtige løsninger afledt af naturlige stoffer, siger Benoit Hartmann, der er leder af biologisk afdeling ved Bayers Crop Science division.

- At være i stand til at indgå partnerskab med Kimitec er præcis, hvordan Bayer vil udnytte det åbne innovationsøkosystem til at arbejde med vores forskellige strategiske partnere og bringe den næste generation af biologiske produkter til avlerne, siger han.

Markedet for biocider og biostimulanter forventes, ifølge analyse fra markedsundersøgelsesfirmaet DataM Intelligence i 2021, at vokse til næsten 25 milliarder euro i 2028.

Bioprodukter siden 2007

Siden 2007 har Kimitec udviklet biologiske produkter, der giver alternativer til traditionel afgrødebeskyttelse.

- For 15 år siden havde Kimitec en klar vision om at ændre den måde, fødevarer blev produceret på. Vores aftale med Bayer vil hjælpe os med at komme tættere end nogensinde på at realisere vores vision, da den giver os mulighed for at udvide vores globale klimaaftryk og bringe vores teknologi til millioner af avlere for første gang, siger Félix Garcia, der er administrerende direktør for Kimitec.