Lyt til artiklen:

Bayer i nyt samarbejde med it-virksomheden om præcisionslandbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:52

I løbet af de næste fem år vil Bayer og Dataväxt samarbejde om at få nye løsninger og værktøjer inden for præcisionslandbrug ud på det nordiske marked.

Kemikaliekoncernen og it-selskabet har indgået et samarbejde, hvor fokus er at udbrede den digitale løsning Cropsat. Teknologien kombinerer satellitbilleder med algoritmer og kan bruges til at monitorere, indsamle og analysere forholdene på landmændenes marker.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Bayers ambition er at udvikle fremtidens landbrug på en bæredygtig måde. Samarbejdet med Dataväxt giver os mulighed for at udvikle digitale værktøjer og løsninger, som giver landmanden mulighed for at bringe data ind i den daglige drift, og det bringer os tættere på vores mål. Derfor er vi stolte over at kunne præsentere dette partnerskab og ser meget frem til at bringe nye teknologier og løsninger på markedet i løbet af de næste år, siger Carolin Clausen, der er administrerende direktør hos Bayer og leder af Bayer Crop Science Nordic i en pressemeddelelse.

Bayers visioner for plantebeskyttelse

Se også:

Bayers visioner for plantebeskyttelse

Samarbejdsaftalen mellem Bayer og Dataväxt strækker sig over fem år. De første resultater af samarbejdsprojektet forventes at blive præsenteret inden begyndelsen af 2024-sæsonen.

- Sammen med Bayer ønsker vi nu at bringe vores teknologi ind i plantebeskyttelsesarbejdet og i fællesskab udvikle nye værktøjer, der sikrer et bæredygtigt landbrug, men som stadig fokuserer på øget udbytte til gavn for landmanden. Det bliver rigtig spændende at følge udviklingen af dette samarbejdsprojekt, siger Fredrik Djupmarker, der er administrerende direktør hos Dataväxt.