I løbet af foråret er der sket store ændringer hos Helsinge Maskinforretning, der er blandt de største maskinforretninger i Nordsjælland.

Virksomheden, der har omkring 30 ansatte, er nemlig gået i gang med et generationsskifte. Det betyder, at værkfører Brian Skøtt og salgschef Bo Høst nu er medejere af virksomheden, der blandt andet har forhandling af Massey Ferguson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helsinge Maskinforretning har indtil nu været ejet af Kurt Madsen og Flemming Skøtt, og nu er tiden altså moden til, at stafetten skal gives videre. Brian Skøtt, som er en af de nye medejere, er søn af direktør Flemming Skøtt.

- Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle overtage virksomheden en dag, forklarer Brian Skøtt.

Det er dog ganske nyt for Brian Skøtt at arbejde med landbrugsmaskiner. Han kommer nemlig fra en stilling som værkfører hos Toyota.

- Jeg ville gerne ud og have noget erfaring, inden jeg skulle hjem, så at sige, forklarer han.

Oplagt valg

For Flemming Skøtt var det et oplagt valg, at Brian Skøtt og Bo Høst skulle drive virksomheden videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mener, at de kan drive forretningen videre i den ånd, som vi har på stedet, siger direktør Flemming Skøtt.

Selvom processen omkring generationsskiftet nu er gået i gang, betyder det ikke, at Flemming Skøtt og Kurt Madsen nu smækker benene op og læner sig tilbage.

- Vi har ikke planer om at stoppe foreløbigt. Jeg synes stadig, at det er spændende, så jeg vil helt klart fortsætte, så længe helbredet tillader det, forklarer Flemming Skøtt.

Helsinge Maskinforretning har eksisteret siden 1964, og lige fra første dag, har man solgt Massey Ferguson. Det er heller ikke noget, der bliver pillet ved fremover.

- Jeg håber, at Brian og Bo kører stedet videre i den ånd, som vi har her i forretningen, samtidig med at de selvfølgelig sætter deres eget præg på butikken, siger Flemming Skøtt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er lige præcis planen, lyder det fra sønnen Brian Skøtt.

- Vi har mange tanker, men vi starter med at se forretningen an. Jeg synes, det er en spændende forretning med mange muligheder. Vi skal tænke nyt, og vi skal gøre virksomheden mere moderne. Jeg tror, at vi bliver et friskt pust, men vi vil naturligvis holde fast i det, der har gjort forretningen til en succes i første omgang, siger Brian Skøtt.

Bo Høst er oprindeligt udlært på værkstedet hos Helsinge Maskinforretning, og han har samlet set været ansat i butikken i 18 år. Efter en årrække hvor han var ansat andetsteds, kom Bo Høst tilbage til Helsinge Maskinforretning i 2008. Siden da har han haft hovedansvaret for salg af landbrugsmaskiner.

- Siden 2008 har vi haft et øget salg af landbrugsmaskiner, og det er også et område, vi kommer til at have fokus på i fremtiden. Vi har også haft stor succes med vores Kuhn græsmaskiner, og det tror jeg også, er noget, der vil fortsætte, siger medindehaver Bo Høst.