Abonnementsartikel

Der bliver mulighed for at gøre et godt køb, når omkring 2000 varenumre skal under hammeren ved den sidste auktion med maskiner fra konkursramte Scan-Agro.

Et større detektivarbejde førte til, at omkring 100 landbrugsmaskiner blev gravet frem fra boet, da Jens Almar, der er indehaver af Lindus Maskinhandel, overtog det konkursramte Scan-Agro sidste år. De mange maskiner var lånt eller lejet ud til kunder og var derfor ikke synlige for opkøber, da han i løbet af blot en uge købte boet i juli 2014. Nu sælges de på auktion som en del af de 2000 effekter, der fortsat er tilbage af boet.

Auktionen foregår den 20. juni i Scan-Agro bygningerne i Hadsund, og dagen før auktionen er der bud-runde på bygningerne, der ejes af Realkredit Danmark og sælges gennem Home.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal være ude af bygningerne, såsnart de er solgt, så alt skal væk under auktionen. Men det forventer jeg også kommer til at ske, for der er nogle virkelig gode maskiner, og da køberne selv bestemmer prisen, kan det jo kun gå godt, fortæller Jens Almar.

De tilbageleverede maskiner sælges nu på auktion sammen med en række andre effekter. Derved forventer Almar at kunne afslutte et års intensivt arbejde med at afhænde konkursboet. De første 2000 effekter har Almar solgt via tre store udsalg - herunder en del Same-traktorer, Lamborghini-traktorer og minigravemaskiner fra Kina.

- Såmaskinerne kunne vi imidlertid ikke nå at samle og gøre klar sidste år. Det har vi brugt vinteren på, og de kommer nu på auktion den 20. juni sammen med harver, plove, værktøjsudstyr og kontorinventar. 2000 effekter i alt, forklarer han.