Abonnementsartikel

Ændringer i landbrugsstøtten medfører, at landmændene får travlt med at holde styr på de mange tilskudsmuligheder.

En ændring af landbrugsstøtten betyder, at landmænd i højere grad end tidligere er nødt til at holde sig ajour med mulighederne for tilskud. Der kan være mange penge at hente, men samtidig mange penge at gå glip af, hvis man ikke er opmærksom, lyder opfordringen fra rådgivningscentret LandboNord.

Skaber travlhed

I sommer valgte regeringen at ændre måden, hvorpå landmænd får hektarstøtte fra EU. Tidligere gik støtten direkte til landmanden, men nu er en del af støtten overgået til puljer, som man aktivt skal søge for at få del i.

- Det har skabt travlhed her i miljørådgivningen, at reglerne er blevet ændret, men samtidig ser vi også, at regeringen selv støtter landbruget med flere penge i puljer til at modernisere dansk landbrug. Senest med 852 millioner kroner til mere miljøvenlige og moderne stalde. Det skærper kravene til landmændene, hvis de vil have del i midlerne, siger chefkonsulent for LandboNords miljørådgivning, Allan K. Olesen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det lønner sig

Ved seneste ansøgningsrunde til miljøteknologiordninger var LandboNord en af de rådgivningsvirksomheder i Danmark, som havde sendt flest ansøgninger af sted. LandboNords kunder fik da også et rekordresultat med tilkendegivelser for omkring 50 millioner kroner. Det høje beløb vidner om, at der kan være mange penge at hente, hvis man er i stand til at gennemføre projektet.

- Men det vidner samtidig også om vigtigheden af at være opmærksom på mulighederne for støtte. Det får man blandt andet gennem en tæt og regelmæssig dialog med sine rådgivere, siger Allan K. Olesen.

Hjælp at hente

Efterspørgslen på at blive opdateret med aktuel viden om tilskudsmuligheder har blandt andet resulteret i en abonnementsordning, hvor kunderne automatisk får et nyhedsbrev, når nye støttepuljer bliver offentliggjort eller sidste frist for ansøgning er ved at nærme sig.

- Vi oplever, at flere landmænd vælger abonnementsordningen som et supplement til deres rådgivning, så de bedre kan holde øje med hvilke tilskudsordninger, der er der planlægges og igangsættes. Det giver rigtig god mening, siger Allan K. Olesen.