Abonnementsartikel

Tipvogn.dk har leveret sin første 3-akslede Smyth-vogn. Den gik til en svensk kunde.

Tipvogn.dks første 3-akslede Smyth gik til en svensk kunde.

Vognen er en 24T Smyth Fieldmaster, der rummer 31 m3. Vognen har som standart medstyrende bagaksel, stige, rude, affjedret træk, LED lys mv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har kunden i dette tilfælde valgt at få 650/50R22.5 hjul, presenning og vognen forberedet med udtag til ekstra anhænger.

Vogne er leveret til Lundaslättens drift AB som driver ca 600 ha lige uden for Lund i Sverige. Kristian Nilsson har længe kikket efter en vogn, der kunne dække deres behov og samtidig have god kvalitet til den rigtige pris.

Foruden de traditionelle ting som korn, raps og roer skal den også køre store mængder tung heste møg. Det er da også netop hestemøg, som er vognens første opgave. Her viser vognen sig at leve op til forventningen om en fast og stabil affjedring af undervognen.

- Vi var spændt på opbyggningen, hvor der anvendes et enkelt kraftigt parabolsk fjederblad frem for det traditionelle multibladssystem. Vognene sætter sig stort set ikke, selv med fuld læs, og vi har ikke gyngen fra side til side på de små ujævne veje. Det fungere overraskende godt. Vi er også meget tilfredse med vognens finish og malekvalitet. Det har også været et væsentligt valgkriterie for os, siger Kristian Nilsson i en pressemeddelelse.

Til Sverige

Thomas Wester fra Tipvogn.dk glæder sig over, at vognen er blevet vel modtaget. Det er lidt sjovt, at den første danske 3-akslede vogn skulle leveres til en kunde på den anden side af sundet. Men salgsprocessen har været rigtig fin, og det viser bare, at landmænd ikke ser landegrænser som en hindring, når de nye maskiner skal finds og handles, konkluderer han.