Abonnementsartikel

For første gang på det danske marked vil der nu rulle Annaburger entreprenørvogne afsted.

Stroco-Agro ApS i Hammel har haft importen og forhandlingen af vognprogrammet fra tyske Annaburger igennem flere år.

For første kan importøren nu på det danske marked præsentere en HardLiner HTS 22.15 entreprenørvogn fra Annaburger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hardox stål

- Kassen på HardLiner-vognen er bygget i kraftig Hardox stål på en stærk og stabil undervogn med en 2 x 12 ton BPW-vippeboogie, fortæller Arne Gejl, marketingsansvarlig og påpeger, at med en hydraulisk affjedret trækstang og standard kugletræk K80 sikres stabil og sikker montering på traktoren.

- Den halvrunde Halfpipe-udformning af kassen sammen med et frontmonteret løftestempel, der tipper kassen op på en vinkel på 54 grader gør, at aflæsning er stabil, og selv genstridig lerjord nemt kan glide af kassen.

HardLiner vognens rumindhold er 12.5 kubikmeter og egenvægten er fem ton. Den kraftige boogie undervogn tillader, at vognen lastes med 17 ton.

- Vognen er monteret med kraftige Alliance-dæk i størrelsen 650/55 R26.5 885 SteelBelted, fortæller Arne Gejl.

Positiv demonstration

Vognen har i begyndelsen af året været rundt på demonstration, og det har allerede ført til den første solgte vogn hos Bonum Maskinstation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har allerede fået de første positive tilbagemeldinger efter de første ugers demo-kørsel, hvor blandt andet den hydraulisk bagsmæk fremhæves, fortæller Arne Gejl, og hentyder til bagsmækken, som sørger for, at murbrokker og lignende bliver sikkert i vognen.

- Mange andre ældre dumpervogne har ingen bagsmæk, og til eksempelvis landbrugsmaskinstationer, som måske også benytter vognen til at tømme sand fra gylletanke eller lignende, da er dette et ret vigtig parameter.

Arne Gejl fremhæver også vognens hurtige sænk funktion, hvor der ved tip sættes tryk på stemplet igennem et fjernudtag på traktoren, mens der ved sænkning tages returtryk igennem to fjernudtag, hvilket betyder, at vognen hurtigt kommer ned.