Der var Danmarkspremiere på en ny MultiOne minilæsser, da Heden Maskinforretning holdt åbent hus.

Blandt røde og grønne traktorer, mejetærskere, landbrugsredskaber og en masse andre maskiner til landbruget og hele den grønne sektor, holdt den helt nye MultiOne 7- serie klar til for første gang at blive beskuet og vurderet af de mange kyndige gæster.

MultiOne Serie 7 blev vist som prototype på Agromek, men skulle hurtigt videre til andre udstillinger, så først nu blev det altså Danmarks tur til at få de første serieproducerede Serie 7-maskiner leveret.

Den nye knækstyrede minilæsser med teleskoparm bygger videre på MultiOnes grundlæggende vision om at konstruere multifunktionelle maskiner med masser af power, ergonomisk betjening og høj brugsværdi.

Salgskonsulent Glenn Nielsen, som primært sælger have- og parkmaskiner hos Heden Maskinforretning, var godt tilfreds med som den første forhandler at få lov til at vise de mange besøgende den nye MultiOne.

- Jeg synes, folkene i udviklingsafdelingen har gjort et godt arbejde. Den nye model er endnu stærkere konstrueret end forgængerne med kraftigere kipcylinder og endnu stærkere opbygning omkring vridmidjen, og så er det rigtigt smart af dem at integrere 230 kg kontravægt nederst bagtil i chassiset - det resulterer i en maskine med kompakte mål og ekstremt lavt tyngdepunkt.

Han synes i øvrigt, at betegnelsen minilæsser er lidt misvisende for MultiOne 7.

- Når den rækker 3 meter og løfter over 1,6 ton, så må det være en mellemlæsser.

Om Serie 7

Topfart på 20 km/h, hydraulikkapacitet på hele 70 l/min., løfteevne på 1.650 kg og en rækkevidde på 3 meter.

Motoren er en 3-cylindret Yanmarmotor med 1331 cc og leverer 35 hk.

HD radial Piston, 4WD med direkte drev via hydrauliske hjulmotorer med trækkraftskontrol og et dynamisk Block System.