Abonnementsartikel

Sjørup Traktor har fået en god portion maskiner i overskud, som skydes afsted på en auktion 28. februar.

250 maskiner og forskelligt tilbehør skal snart under hammeren i Skjern. Bag auktionen står Sjørup Traktor A/S, hvor direktør Ole Lauridsen pludselig har fået en masse maskiner i overskud. Maskinerne stammer fra den tidligere maskinforretning Tobico A/S i Skjern, hvor Sjørup Traktor har købt restlageret fra.

- Sådan en som jeg er altid på jagt efter maskiner, jeg kan købe, lyder det fra Ole Lauridsen. I lageret var der i øvrigt flere emner end de omkring 250, der ender på auktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der var jo nogle af maskinerne, jeg kunne bruge, og så nogle jeg ikke rigtigt kan bruge til noget. Nogle af de maskiner, jeg beholder, er traktorer og finsnittere, for de passer ind i mit program, forklarer Ole Lauridsen og understreger, at der fortsat er masser af spændende ting blandt de maskiner, der ryger på auktionen.

Stort udvalg

De cirka 250 auktionsnumre spænder i det hele taget over et bredt spektrum af maskiner og tilbehør.

- Der er både gravemaskiner, gummihjulslæssere, minilæssere, brændekløvere, plove, brakpudsere, atv'ere og mange flere. Det er jo typisk, at en maskinhandel som Tobico har opkøbt en del gennem årene, siger Ole Lauridsen.

Han har i øvrigt valgt at entrere med Jysk Auktion, som udarbejder et auktionskatalog. Kataloget kan man gå ind og se på Jysk Auktions hjemmeside 14 dage før auktionsdagen, og der kan man også forhåndsbyde på de ting, man har udset sig.

- Det er jo mange ting, der skal med i kataloget, og derfor er det nødvendigt at alliere sig med et auktionsfirma, så det kan afvikles på en professionel måde, siger Ole Lauridsen og tilføjer, at man på selve dagen naturligvis også har tre timers besigtigelse, inden selve auktionen går i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En god handel

Auktionen kommer til at foregå den 28. februar, og der bliver både tale om brugte og nye maskiner.

- Det hele skal væk, så der er mulighed for at gøre en god handel. Der er mange fine og halvdyre sager, som vi gerne skal have skudt af sted, fortæller han.

Selve auktionen kommer til at finde sted på et lejet område i Skjern, hvor der også er en hal til maskinerne. Sjørup Traktor holder ellers til mellem Holstebro og Viborg - men af praktiske årsager valgte man at leje en grund i Skjern.

- Transportpriserne ville jo løbe lidt op. Der er jo et stykke fra Skjern og til vores forretning, og så havde vi kun tre uger til at rydde lageret. Derfor var det bedst at leje noget i området for at få logistikken til at passe.