Abonnementsartikel

Agromeks jury har tildelt den eldrevne trillebør fra Isolit-Bravo tre nyhedsstjerner.

Et simpelt hjælpemiddel som en motorbør har fået Agromeks jury til at hive tre stjerner op af posen. Modtageren er den tjekkiske producent Isolit-Bravo, som på Agromek 2014 præsenterer den eldrevne trillebør Mobarrow.

Den er dog ikke som de fleste trillebøre. Den kommer i tre forskellige opbygninger, som alle kan modificeres og udstyres efter ejerens specifikke behov. Det gør den reelt til en redskabsbærer - om end i en begrænset udgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre grundmodeller

Trillebøren har en elmotor på 250 watt, som trækker redskabets forhjul. Fremdriften er afpasset til 3,2-4,0 km/t. Batteriet er på 12 V/22Ah. Den kan desuden køre fem til seks timer på en opladning, og er konstrueret til at oplade energi ved kørsel ned af bakke.

Den kommer i tre grundmodeller, som alle kan modificeres. Standardmodellen vejer 28 kg og har en maksimal lastkapacitet på 120 kg, da rammen er bygget af stål i Ø 32x1,5 mm.

Ønsker man en kraftigere konstruktion qua sine behov, er der en Profi udgave med lidt kraftigere ramme og en 300 watt motor. Den kommer også med en elektronisk bremse monteret på det ene håndtag.

Der kan tilkøbes udstyr som sneskraber, udstyr til transport at træ, plov til jordbearbejdning, baghjul, trækspil og meget mere. Ladet kommer både i løsninger i plastik, zink og glasfiberforstærket plastik.

Også til kvinder

Med frygt for at blive anklaget for kønsdiskriminering vil denne artikels journalist alligevel gøre opmærksom på den specielle kvinde-version af trillebøren, som virksomheden også producerer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den adskiller sig ikke meget fra standardversionen men en tyndere konstruktion har reduceret vægten til 22,5 kg.

Danmark i fokus

Produktet er som sådan ikke nyt. Faktisk har trillebøren flere år på bagen.

- Mobarrow har eksisteret i seks år, men det er først i de sidste to år, vi har eksporteret den til andre lande, fortæller Sylva Huderlik fra Isolit-Bravo.

I begyndelsen gik eksporten kun til tysktalende markeder, hvor Danmark ikke blev inkluderet. Efter Sylva Huderliks tiltræden for få måneder siden er engelsktalende markeder også blevet et interesseområde, og det bringer Danmark på banen. Derfor er virksomheden at finde på Agromek.

- Vi har ikke beskæftiget os meget med det nordiske marked tidligere, og Agromek, mener vi, er et godt skridt på vejen til at ændre på den situation, siger Sylva Huderlik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endnu er der dog ikke nogen danske firmaer, som har lukket en aftale med Isolit-Bravo, men det kan ske i nærmeste fremtid.

- Vi er i kontakt med flere danske firmaer, og vi håber på, at vi enten under eller kort efter Agromek vil få en aftale om forhandlingen i Danmark på plads, siger Sylva Huderlik.