Siden Fendt lancerede 700-serien i 1998 er der i gennemsnit solgt 1.000 eksemplarer af traktormodellen hvert år. Det gør 700-serien til den mest sælgende Fendt model.

På Agromek præsenteres den nyest version af Fendt 700. Udvendigt kendes den nye model på den slanke SCR katalysator, som er en del af udstødningsrøret på højre side af traktoren. Har man et godt øjemål vil man bemærke, at bredden på motorhjelmen er vokset med fire centimeter. Årsagen til ændringerne skal findes i de strengere emissionskrav, som traktorerne skal overholde. Det kræver plads under motorhjelmen til større kølere, og til filtre som renser udstødningen fra motoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at overholde Tier 4F emissionskravet fortsætter Fendt med at anvende SCR og dermed AdBlue på traktorerne i 700-serien. Derudover ledes udstødningen igennem et passivt dieselpartikelfilter (CFS) og en del af udstødningen køles og recirkuleres til motoren. I et passivt dieselpartikelfilter brændes partiklerne ved cirka 230?C. Det sker automatisk ved at motorstyringen ændrer indstilling på motoren, så temperaturen i udstødningen stiger.

I modsætning til 800 og 900-serien, som får to turbolader, så fortsætter Fendt med en enkelt turbolader på 700-serien.

Ny foraksel og terminal

Forakslerne til de nye Fend 700 traktorer leveres af ZF, og Fendt benytter leverandørskiftet til at opgradere forakslen til at kunne klarer en større belastning.

I kabinen er der kommet en ny skærm, der i finish minder om en tablet, som har fået en bedre baggrundsbelysning samt flere indstillingsmuligheder.

Den nye 700-serie traktorer leveres om standard med fire hastigheder på kraftudtaget; 540, 540E, 1000 og 1000E.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bagakslen i de nye traktorer er konstrueret med luftbremser, og også affjedringen af førerkabinen foregår med luft. Kapaciteten på hydraulikanlægget er øget, og Fendt 700 kan nu levers med en hydraulikydelse på op til 192 liter pr minut.

Flere versioner

I fremtiden kan kunder til de seks modeller i Fendt 700-serien vælge imellem tre versioner. Profi og Profi Plus hvor traktoren kan skræddersyes efter kundens ønsker fortsætter, og i fremtiden kan Fendt 700 også leveres i en Power version. Basalt er modellerne ens, men i Power versionen begrænses mængden af udstyr og eksempelvis kan modellen ikke leveres med autostyring.