Der er sket en stigning i alle typer af MRSA-bakterier. Det gælder også svine-MRSA, CC398, som i 2011 udgjorde 12,5 procent af alle MRSA -tilfælde.

- Vi er desværre ikke overraskede over udviklingen, for vi ved ikke præcist, hvordan MRSA opstår eller breder sig. Derfor samarbejder vi med myndighederne om, hvordan vi bedst håndterer CC398, så vi ikke udsætter mennesker for fejlbehandlinger. Desværre står vi i en situation nu, hvor de europæiske og danske myndigheder giver forskellige anbefalinger i forhold til, om CC398 overhovedet kan håndteres i stalden. Derfor har vi bedt Fødevarestyrelsen samle eksperterne på området, for at give deres vurdering af, hvordan vi alle skal forholde os, siger Lindhart B. Nielsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Følger udviklingen tæt

Den danske svinebranche har gennem mange år samarbejdet med myndigheder og forskere om den mest optimale håndtering af svine-MRSA.

– Senest har vi rådgivet vores medlemmer og deres medarbejdere, at hver gang de kommer i kontakt med sundhedsvæsnet, skal de sige, at de potentielt kan være bærer af MRSA CC398. Det sikrer den rette behandling, uanset om de har MRSA eller ej. Det råd giver vi også for at sikre, at sundhedsvæsnet kan håndtere den i deres system, forklarer Lindhart B. Nielsen.