Abonnementsartikel

Asien er fremtidens vækstmotor for mejeriprodukter med Vietnam og Indien som topscorere, mens Kina vil sakke bagud, mener førende mejeri-analytiker.

Asien har et stort vækstpotentiale i mejerimarkedet de næste fem år, og især Indien og Vietnam spås at blive et meget interessante marked med høje vækstrater i modsætning til Kina, hvis vækstrate vil dale betragteligt.

Det fremgår af en artikel i Dairy Reporter, som bringer et interview med en mejerianalytiker fra det verdensomspændende analysefirma Mintel.Analyserne viser både de seneste fem års vækst og den forventede vækst de kommende fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store vækstrater

Mens Kina har vist en stor fremgang på 14,3 procent i den forgangne femårs-periode, ser det knapt så godt ud for de næste fem år: 4,5 procent.

Til gengæld forventes Vietnam at gå fra de hidtidige 9,1 procent til fremtidige13,2 procent, mens Indien, der har haft en vækstrate på 16,8 procent, kan se frem til en vækst på 14,6 procent de kommende fem år.

Alt i alt forventer analytikeren, Caroline Roux, at udover de to nævnte lande vil også Malaysia, Indonsien og Thailand være blandt de lande, der får den største vækst i asiatiske region.