Lyt til artiklen:

Over 800 mælkeprøver skal kortlægge mælkens mindste detaljer

00:00
Hastighed: ???x
01:03

I et forskningsprojekt under navnet Danmilk har forskere forsøgt at kortlægge variationerne i dansk mælk.

Det skriver Mejeri.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet har gennem de sidste to år indsamlet 816 mælkeprøver fra 15 mejerier for at undersøge, hvordan mælkens sammensætning kan variere, alt efter hvilket foder, koen får, årstid, koens race og andre forhold.

Den indsamlede viden skal efter planen give nye muligheder på mejerierne.

- Selv om mælken, ud fra de analyser vi foretager på mejeriet, ligner mælken fra dagen før, kan det for eksempel ske, at den ikke syrner på samme måde, og at det færdige produkt derfor ikke bliver helt som det plejer. Det vil vi måske kunne forebygge, hvis forskningsprojektet kan give os nogle nye parametre, vi selv kan arbejde ud fra, siger Jette Gabrielsen, der er kvalitetskoordinator på Nørager Mejeri.