Der bliver ikke bygget mange kvægstalde for tiden, men ved Øster Løgum nord for Aabenraa rejser Jens Jørgen Schmidt lige nu en ny velfærdsstald, så han får plads til 250 køer og forbedrer forholdene for kalve, goldkøer og kælvekvier.

Jens Jørgen Schmidt regner med, at den nye stald står klar til september, så han kan komme videre med en rolig opbygning af besætningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På tirsdag 25. juni bliver der mulighed for at besøge kvægbedriften og opleve en stald under opbygning. Det sker ved et bedriftsbesøg kl. 19.30-22 arrangeret af LandboSyd.

Jens Jørgen Schmidt har miljøgodkendelse til byggeri af yderligere en stald, og dermed vil antallet af køer komme op på 400, ligesom der er budgetteret med en pæn stigning i mælkeydelsen. Denne stald er dog endnu ikke på tegnebrættet.

Jens Jørgen Schmidt søgte allerede i 2006 om en miljøgodkendelse, men det viste sig at være en langvarig og kompliceret proces. Derfor er han i dag godt tilfreds med, at staldbyggeriet nu er blevet en realitet.

Han dyrker i alt 476 hektar, hvoraf en del er tilforpagtet, og han har tre medarbejdere. Bedriftsbesøget tirsdag aften er arrangeret af LandboSyd i et samarbejde med Syddansk Kvæg. Det sker hos Jens Jørgen Schmidt, Gl. Bane 10, 6230 Rødekro.