Efter at en ny afskubbervogn fra Maskinhandler Indkøbsringen sidste år blev præsenteret, har nyskabelsen med navnet MI Express siden maj 2012 været til test hos Trøllund Maskinstation ved Hejnsvig.

Her fortæller medindehaver Torben Søgaard, at med nogle få ændringer er han nu godt tilfreds med vognen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mente, at den oprindelige kapacitet på 40 kubikmeter var for lidt, og det er nu ændret, så den kan tage op til 55 kubikmeter, for det er den størrelse, kunderne efterspørger, siger han.

Et andet punkt var affjedringen, der efter Torben Søgaards mening var lidt for blød, hvilket gav en noget urolig opførsel på vejen.

Produktspecialist Asbjørn Andersen, MI, fortæller, at MI har taget kritikken til sig og rettet på konstruktionen:

- Med hensyn til kapaciteten rummer de vogne, der nu kommer hjem, 40 kubikmeter efter DIN-målene, hvor den oprindelige vogn kun rummede 34 kubikmeter.

- Hvis man læsser den nye vogn med top, når man op på godt 45 kubikmeter, og hvis læsset komprimeres, vil der være plads til endnu flere kubikmeter, forklarer han og tilføjer, at afskubbervognen, der kan transportere græs, majs, korn og sand, kan læsse af i løbet af 45 sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny bagaksel

For at imødekomme Torben Søgaards kritik af affjedringen, er der kommet en helt ny affjedring fra italienske ADR på MI Express.

- Hvor testvognen havde en affjedret rollover-bogieaksel, er der nu kommet en affjedret tandembogie med de nye Black Bull-aksler på 150 millimeter i diameter, oplyser Asbjørn Andersen.

På Trøllund Maskinstation har MI gennem flere år fået afprøvet nyt grej, blandt andet Kuhn-plove.

Trøllund Maskinstation, der blev grundlagt i 1965 af Alice og Johannes Søgård, har i dag 15 til 20 maskinførere ansat, alt afhængig af årstiden og påtager sig stort set alle opgaver inden for markbrug med stor vægt på håndtering af majs.

Desuden arbejder Trøllund Maskinstation meget i gylletransport, opbevaring og nedfældning - herunder SyreN med slæbeslanger. Torben Søgaard regner med at køre 400.000 kubikmeter gylle ud i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinstationen har pasningsaftaler samt gylleaftaler og modtager cirka 30.000 ton gylle om året.

Trøllund Maskinstation driver selv 2.000 hektar og har dermed plads til 60.000 kubikmeter gylle.