Henning Jakobsen kan takke sig selv og hans gør-det-selv-gen for, at hans søer er blevet sikret et længere og bedre liv. Det var nemlig hans hjemmelavede konstruktion af en klovbeskærerboks, der har ført til, at P. Lindberg netop har lanceret en ny klovbeskærerboks, der er blevet udviklet på baggrund af Henning Jakobsens udgave af en klovbeskæringsboks.

Tidligere var der i besætningen en del problemer med, at søerne gik ned med dårlige ben, med det til følge, at mange søer allerede blev sat ud efter 2. eller 3. læg. Sådan er det ikke længere. Ligeledes er der flere søer, der kan sendes til slagtning, hvor der tidligere blev aflivet mange søer, da de ikke var egnede til transport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klovbeskæring skulle hurtigt vise sig at være den helt rigtige beslutning. Søer, der var meget dårlige, og egentlig var på vej ud, kunne rettes op, og derefter blive i besætningen til flere læg. Desuden bliver langt de fleste søer nu slagtet, frem for aflivet.

- Hvis vi har en udsætterso, vi er i tvivl om kan godkendes til transport på grund af for lange klove, så beskærer vi den, og så ryger den af sted. På den måde har vi reduceret vores sodødelighed med cirka fem procent, og ligger nu på omkring 10 procent. Desuden er det meget tilfredsstillende for os at vide, at vi gør noget godt for dyrene, for vi kan jo se hvor meget det hjælper dem, siger Henning Jakobsen.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 5. april.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.