Det er ikke en nyhed, at landbruget døjer med økonomiske problemer, men Videncentret for Landbrug og Landbrug & Fødevarer bebuder løsningsforslag, når den årlige økonomikongres foregår i Kolding den 11. december.

De to hovedspørgsmål, som kongressen tager fat på, er hvordan landmændene kommer væk fra den brændende platform, de står på, og hvordan landbruget kan se på ændrede ejerformer og finansiering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zobbe, Moberg og Kaiser

Blandt oplægsholderne er Henrik Zobbe, der er ph.d. på Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet, Jens Moberg, der blandt andet er bestyrelsesformand i Grundfos og tidligere Microsoft-topchef og erhvervsøkonomisk chef på Videncentret for Landbrug, Klaus Kaiser.

Han fremlægger de økonomiske prognoser for landbruget de kommende år.

Næstformand i Tolvmandssektionen, Per Bach Laursen, fortæller om hvordan ledelse kan løse hverdagens udfordringer, og afdelingsleder Stine Hjarnø Jørgensen fra Videncentret for Landbrug fortæller om konkrete løsninger på landbrugets udfordringer.

Turnaround hos Dyrup

Endelig vil Erik Holm, tidligere direktør i Dyrup – som sælger maling og træbeskyttelse – fortælle, hvordan det lykkedes Dyrup at ændre et underskud på 58 millioner kroner til et overskud på 42 millioner kroner.

Der er tilmelding til økonomikongressen senest den 30. november.