Præcis såning er blevet almindeligt i roer, og præcisionssåmaskinerne er også blevet afprøvet i majs. Derudover bliver der i flere af vores nabolande arbejdet med forskellige forsøg, hvor fokus er rettet mod præcisionssåning af korn.

Målet er, at spare på den dyre udsæd og samtidig opnå endnu større udbytte. Derfor er der i disse år stor fokus på præcisionssåning og teknikken bag samt nyudvikling af maskiner, der kan sikre en præcis såning af afgrøderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Troels Pontoppidan Hansen, produktansvarlig hos Kverneland i en artikel i oktoberudgaven af Agrologisk.

Præcis såning af afgrøden

Med det nye GEOseed har Kverneland Group udviklet et system, som er en videreudvikling på den nuværende GPS-teknologi. Det vil sige, at de GPS-signaler, som i dag udnyttes til styring af traktorens placering, nu også kan optimere og placere frøene i marken.

I 2012 introducerede vi i test på det danske marked såmaskiner med GEOseed, så vi nu også kan placere frøene indbyrdes og derved åbne for to muligheder, hvor det enten er muligt at placere frøene i rækkerne forskudt af hinanden (diamantform) - og dermed give de bedste konkurrencevilkår rækkerne imellem - eller placere dem på samme punkt på tværs af rækken og dermed åbne for radrensning på tværs af rækkerne (parallelsåning).

GEOseed henvender sig specielt til dyrkning af højværdiafgrøder, hvor selv små merudbytter kan gøre en forskel.

Læs hele artiklen i oktober-udgaven af Agrologisk, som udkommer 12. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.agrologisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller 7620 7920.