Landmænd kan indtil 1. november indsende korrektioner til det kompensationskort, som NaturErhvervstyrelsen bruger til at udbetale kompensation efter for udlægning randzoner. Indtil videre har godt syv procent svarende til 3.300 landmænd ud af de godt 46.000 danske landmænd, meldt ændringer ind. De har i gennemsnit haft fire korrektioner for deres bedrift, og det er i alt blevet til 13.300 indberetninger.

Langt størstedelen af korrektionerne – godt 10.500 – er læhegn, tørlagte vandløb eller dybe plovfurer, der er blevet opfanget som vandløb på kortet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere realistisk kortlægning

De resterende indberetninger drejer sig om nye vandløb eller ændrede kronekanter og lignende. Indberetningerne og ønsker om tilføjelser vil alle blive indarbejdet i kompensationskortet allerede nu og løbende frem til 1. februar 2013.

- Indberetningerne er med til at give os et mere præcist billede af virkeligheden. Det giver mulighed for at lave en mere realistisk kortlægning og fortæller os mere præcist end nogensinde før, hvor der er vandløb i Danmark,” siger Anders Munk Jensen, kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen.