Omkring 100 landmænd vil de kommende dage modtage et høringsbrev fra NaturErhvervstyrelsen. Det sker, fordi landmændene under årets indberetning i Fællesskemaet ikke har anmeldt randzoner, der er anført på kompensationskortet på marker, hvor de modtager støtte under en af otte miljøordninger.

Der kan ikke udbetales miljøstøtte under de otte miljøordninger på et areal, hvis der skal være randzone. Derfor spørger NaturErhvervstyrelsen nu landmændene, om det er korrekt, at der ikke skal være randzone på marken. Det handler om følgende ordninger: Ekstensivt Landbrug, etablering og produktion af flerårige energiafgrøder, etablering af økologiske frugttræer og bærbuske, afgrødevariation, omlægningstilskud til økologi, miljøbetinget tilskud og braklagte randzoner langs vandløb og søer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge en meddelelse fra NaturErhvervstyrelsen har man allerede gennemgået markkort på de sager, hvor landmænd ikke har anmeldt randzoner på et areal, hvor de modtager miljøstøtte. Hvis kortet har givet en god forklaring, vil landmanden ikke modtage et høringsbrev, da NaturErhvervstyrelsen så har godkendt landmandens indberetning uden en høring.

Hvis man modtager et høringsbrev om randzoner og miljøstøtte, står der i brevet, hvad man skal gøre. Man svarer på høringsbrevet ved at genindsende sit Fællesskema via Tast selv-service og skrive en kommentar i bemærkningsfeltet.

I nogle tilfælde er det desuden nødvendigt, at man indsender ændringsforslag til kompensationskortet og skriver det ændrede randzoneareal i markplanens kolonne ni.

I høringssvaret skal man kun forholde sig til randzonearealet på sin bedrift og ikke til de øvrige ordninger, man har søgt støtte under. Hvis man opskriver randzonearealet på kompensationskortet på en mark, sørger NaturErhvervstyrelsen for, at arealet i ansøgningen om miljø- og økologistøtte bliver tilsvarende mindre.