Hos Hans Peder Hornbjerg er det vigtigt, at køer og kalve kan yde optimalt. Siden april 2011 er der benyttet syreprodukter fra Selko med særdeles gode resultater.

Køerne hos Hans Peder Hornbjerg på Tinghøjgaard ved Aars har en meget høj ydelse, og for at sikre, at de næste ko-generationer også bliver topkøer, er det vigtigt, at de allerede som kalve får den optimale start.

På Tinghøjgaard tildeles Selko-Calf allerede i forbindelse med den første råmælk.

- Det giver mælken en lidt anderledes smag, så det er vigtigt at kalvene vænner sig til blandingen fra starten, forklarer Hans Peter Hornbjerg.

- PH bliver sænket i mælken, hvilket giver en antimikrobiel effekt, siger Claus Bælum.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han tilføjer, at Selko-Calf indeholder mellemlangkædede fedtsyrer, hvilket er helt unikt. De mellemlangkædede fedtsyrer kan nedbryde cellevæggen hos gram-positiv bakterie for eksempel Clostridium, derefter kan de kortkædede fedtsyrer bekæmpe bakterien. De kortkædede fedtsyrer bekæmper desuden de gram-negetive bakterier, der kan forårsage E-coli, salmonella og andre.

Læs mere om Hans Peder Hornbjerg i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20. april

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.