Der er sat et varieret program sammen om hjemmeblanding af svinefoder, når LMO inviterer til hjemmeblander-møde, hvor der også er deltagelse af oplægsholdere fra flere andre firmaer.

Blandt andre deltager Michael Thomsen, Dancorn, der vil sammen med svinekonsulent Peter Mark Nielsen vil fortælle om amerikanersiloer og gastætte siloer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi sætter ikke fokus på, om man skal vælge amerikanersilo eller gastæt silo, men derimod ser vi på, hvordan man optimalt udnytter de muligheder, de forskellige silotyper giver. Hvordan man bruger dem korrekt og får mest muligt ud af dem, fortæller svinekonsulent Peter Mark Nielsen, LMO, der selv fortæller om den gastætte silo på mødet. Amerikanersiloen tager Michael Thomsen sig af.

Desuden fortæller Peter Schøjtz fra Vestjysk Smedie om kornrensning, og Jes Callesen fra Syddansk Svinerådgivning giver gode råd til, hvad man gør, når foderkvaliteten viser sig at være for ringe. 

Endelig har dyrlægerne Rikke Gry Nielsen og Charlotte Glenting, begge Danvet, indlæg om USK (udvidet sygdomskontrol) som et redskab til at optimere produktiviteten samt om rygspækscanning. 

Se stald og mark som en helhed

LMO's konsulenter vil udfordre svineproducenterne til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan de plejer at gøre tingene.

Hvem siger, at det sædskifte eller den fodersammensætning, man har kørt med i årevis, er det eneste rigtige?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en god idé at vurdere foderbehovet i stalden sammen med opnåede udbytter i marken i de enkelte afgrøder.

Hvor meget foder er der brug for, i hvilken sammensætning kan lager- og silofaciliteterne håndtere andet og mere, og hvad er en realistisk avl i de forskellige afgrøder på bedriften?

Mange hjemmeblandere kan med fordel se på samspillet mellem mark og stald i deres løbende bestræbelser på optimering. Det har Peter Mark Nielsen, LMO, gode erfaringer med i praksis.

Mødet finder sted den 23. april klokken 18.00-22.00 hos LMO i Viborg.